Tino Sanandaji: Det bästa beviset för att stödja Ivar Arpis arbete är hur hotade kulturvänstern känner sig av hans projekt.

| 11 november, 2018

Ivar Arpis crowdfunding för en bok att granska genusideologi i universitet är en braksuccé med 573 tusen insamlat. Ivar Arpi diskuterar nu att i framtiden även göra en dokumentär, inspirerad av en inflytelserik norsk dokumentärserie om genus Hjernevask

Det är värt pengarna bara i underhållningsvärde då det lett till komiskt utbrott av bittra avund bland kulturvänstern och deras fejkliberala svans på twitter.

Arpi kallas “tiggare” av de som försöker förnedra honom, trots att han får donationer för att göra skriva en bok medan en tiggare vare sig arbetar eller skapar något. Jag är mot att staten reglerar tiggeri, men anser att tiggeri av temporära utländska besökare ska förbjudas för att stoppa människohandel och den misär organiserat tigeriet lett till. Bara imbeciller likställer kreativa projekt finansierad på kickstarter med människohandel, övergrepp och slaveri.

Det är också talande att kulturvänstern/journalister som stöds med tiotals miljarder kr per år från skattebetalare rasar mot att jag, Ivar Arpi och andra samlar någon miljon. Skattebetalare tvingas försörja tusentals mediokra skribenter och journalister som få vill läsa trots att i varje fall hälften av väljarkåren inte är vänster. Om journalistkåren vill använda ordet ”tiggare” för att mobba kan man funder på vem det passar.

Mycket av bitterheten handlar om gammal hederlig svensk avundsjuka närhelst pengar är inblandad. Vänstern förstår inte ekonomi, därför fattar de inte att dessa projekt inte är speciellt lönsamma på en personlig nivå itan handlar om engagemang. Jag tjänade avsevärt mer några år sen när jag la samma tid på att skriva okontroversiella rapporter om entreprenörskap och dylik. De som inte förstår ”per capita” förstår heller inte ”alternativkostnad” eller ”tryckkostnad”.

Det bästa beviset för att stödja Ivar Arpis arbete är hur hotade kulturvänstern känner sig av hans projekt. Om twitter gnäller så mycket för Arpis 573 tusen, vore det inte kul att se deras sammanbrott samman när deras hatobjekt passerar en miljon?

Tino Sanandaji

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *