Doku porträtterar dem som påverkar: Den radikala salafisten i Halmstad

| 12 november, 2018

Vad finns det för influencers i den svenska radikalislamistiska miljön? Vilka personer, i Sverige eller utomlands, inspirerar, radikaliserar och på andra sätt påverkar unga människor i Sverige till en extrem islamistisk ideologi? I Dokus serie om personer som har och har haft en stor roll för spridande av ideologi i de här miljöerna har turen kommit till Ahmed Suleman, ”Abu Muadh”.

Halmstad moské uppger sig stå för en moderat form av islam som förespråkar integration. Men deras imam Ahmed Suleman, vanligen kallad för Abu Muadh, predikar tvärtom ofta en mycket strikt salafistisk tolkning av religionen.

Läs i Doku här…

“”En kvinna som går omkring och visar sin kropp har själv sänkt sitt värde.” Abu Muadh”