Socialdemokratisk kommunpolitiker kritiseras för sexism och rasism.

| 27 november, 2018

Läser vad P4 väst skrivit om Marie Dahlin Socialdemokraterna. Det hon sagt enligt moderaten Gunnar Lidell.
Det var på ett kommunmöte i oktober som kommunstyrelsens ordförande Marie Dahlin ska ha uttryckt sig sexistiskt.
Hon ska ha sagt: “Det här med de som säger sig vara rädda för överfall och våldtäkt. Kan det inte lika gärna vara omvänt, det vill säga önsketänkande för att de inte fått sig något på länge?”

Detta är dock inte första gången som Marie Dahlin ska ha uttryckt sig så enligt Gunnar Lidell, men det var inte tillfälle att säga något just då.
Gunnar Lidell menar att det inte bara är han som försökt få Marie Dahlin att uttrycka sig på ett bättre sätt, även andra politiker har försökt detsamma.
Enligt Gunnar Lidell lär Marie Dahlin också uttryckt sig rasistiskt om en mörkhyad praktikant.
Gunnar Lidell säger: “När hon frågade efter praktikten använde hon n-ordet.”
Själv säger sig Dahlin inte känner igen sig i anklagelserna.
Hon säger: “Ingen har någonsin påtalat att det skulle vara ett eventuellt arbetsmiljöproblem.”

Man frågar sig om dessa uttalanden som Marie Dahlin ska ha uttalat skulle ha kommit från en politiker i ett annat parti, hur då Socialdemokraterna då skulle reagerat på riksplan.
Men man har inget hört, det har varit alldeles tyst, ingen annan än lokalradion P4 väst har skrivit om det.
Så man kan då fråga sig vilka de verkliga rasisterna, de verkliga sexisterna är?
När då P4 väst då frågar Marie Dahlin så säger hon att Gunnar Lidell inte vet vilken han anklagat för rasism och sexism.
Hon vet inte heller om hon deltog på det möte där, enligt Gunnar Lidell, den anklagade politikern ska ha skämtat om våldtäkter.

Så man kan verkligen fråga sig om kvinnan är lämplig att inneha posten som kommunstyrelsens ordförande, när hon inte ens vet om hon var med på ett möte?
Men, nu vid elvatiden idag så har Socialdemokraterna i Vänersborg kallat till krismöte. De kommer nu hålla ett extra möte för att diskutera anklagelserna.
Gunilla Nilsson som är ordförande för Socialdemokraterna i Vänersborg säger: “Det är allvarliga anklagelser, och vi måste diskutera hur vi ska hantera det här internt. Om det stämmer är det jätteallvarligt och då blir det konsekvenser.”
Mötet ska hållas antingen under tisdagen eller onsdagen.

Men det som är allvarligt är att ingen av de ledande Socialdemokraterna har uttalat sig om detta.
Hade detta handlat om en Sverigedemokrat så hade ledande sossar varit ute i pressen och MSM hade skrivit spaltmeter om det, men som sagt var nu så har inte en notis kommit ut i annat än P4 väst.
Så man ställer sig verkligen frågande om inte Socialdemokraterna har dubbla måttstockar när det gäller rasistiska och sexistiska uttalanden som deras och andra politiker gör?

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…