S-kommunalpolitiker avgår efter sexist- och rasistanklagelser

Av | november 28, 2018

Uppdatering angående Socialdemokraten Marie Dahlin i Vänersborg. Ordförande för socialdemokraterna i Vänersborg Gunilla Nilsson meddelar idag för P4 väst att Marie Dahlin med omedelbar verkan slutar som kommunstyrelsens ordförande, detta efter anklagelserna om rasism och sexism.

Bo Carlsson Centerpartiet tar nu över ordförandeposten i kommunstyrelsen fram till årsskiftet då det nya styret börjar gälla.
Han säger till TTELA: “Det här påverkar inte bara Marie utan också mig. Jag har fått rensa i mitt nuvarande schema och tar över alla uppdrag som följer kommunstyrelsens ordförande.”

Bo Carlsson avfärdar dock till tidningen, påståendet att Marie Dahlin kulle uttrycka sig negativt om personer från andra länder.
Han säger: “Det är helt befängt. Vi vet alla att hon stenhårt har drivit frågor om människor som flytt till vårt land och att vi ska välkomna dem.”
Men det säger mycket om “tillståndet” inom kommunpolitiken i Vänersborg.

När partimotståndare kommer till försvar till trots att hon själv i ett styrelsemöte igår bad om att få lämna sitt uppdrag. Bara en sådan sak som att en så pass högt uppsatt kommunpolitiker ber om detta visar att det moderaten Gunnar Lidell hörde var sant, det visar att om hon kämpat för att hålla sig kvar hade hon kanske dragit med sig fler i det ofrånkomlig fallet.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…
https://nyheteridag.se/s-politiker-avgar-efter-sexist-och-…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *