SD duger minsann bra annars men absolut inte nu

Av | november 28, 2018

Det är ju fullkomligt patetiskt när SD i sin vågmästarroll vid hundratals tillfällen röstat så att ena blocket fått igenom sin politik när partiet samtidigt inte är värt smutsen under skorna utan är både pest och kolera när det gäller någonting så viktigt som regeringsbildandet.
 
2011 röstade SD med alliansregeringen vid 94% av dessa vågmästarmotioner och 2016 röstade man med S-regeringen i 80% av fallen och då är partiet förstås “toppenbra och till stor hjälp”.
 
2011:
“Mindre uppmärksamhet blir det när regeringen får igenom sin politik tack vare SD:s röster. TT:s genomgång av alla 289 voteringar fram till den 18 mars visar att partiet röstade med regeringen i 72 procent av fallen. I de voteringar som varit direkt blockskiljande, och SD haft vågmästarroll, så har man röstat med regeringen i drygt 94 procent av fallen.”
 
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-stoder-oftast-regeringen
 
Även 2012/2013 röstade SD i sin vågmästarroll på alliansen i 88 procent av motionerna.
Under S-regeringen den senaste mandatperioden röstade man återigen på regeringens motioner i 80% av fallen.
 
2016:
“När S och M är oense går SD åtta av tio gånger på S linje.
I de fall som M och S röstat olika – och SD har tagit ställning – har de 114 gånger röstat som S och 25 gånger som M. Det vill säga mer än fyra gånger så ofta med S.”
 
https://www.svd.se/s-och-sd-rostar-allt-mer-likt-i-riksdagen
 
Skulle SD konsekvent ha lagt ner alla sina röster som vågmästare och struntat i om någon sådan motion gick igenom? Då skulle berörda blockpartier förstås inte vara glada utan bara hitta på nya elaka beskrivningar av partiet.
Detta är så ointelligent att man får eksem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *