Kan klimatförändringen göra att en ny typ av fluga dyker upp i ett (1) bostadshus i Sverige?

| 29 november, 2018

Jag tänker göra några separata inlägg om när media och intervjuade “sakkunniga” skyller den kraftiga ökningen av vägglöss och kackerlackor, en ny presumtivt farlig fästingtyp och helt nya flugtyper i Sverige på klimatförändringarna eller svenskarnas charterresor. Här är det första.

 
2016 dök en ny typ av obehaglig fluga upp i ett (1) bostadshus i Kallinge i Blekinge. Den finns alltså bara där – och ingen annanstans i Sverige – och trots detta måste alltså Yngve Brodin, flug- och myggexpert på Naturhistoriska Riksmuséet, alltså PK-skylla på klimatförändringen som det första av två alternativ.
 
Ser ni klimatförändringen som anledning framför er? Det gör jag.
Ett gäng flugor bestämmer sig helt enkelt för att flyga i grupp till Sverige och man har ett specifikt mål – ett endaste bostadshus i ett samhälle som ligger drygt 10 mil från Kalmar och Ölandsbron. Man har insett att klimatet blivit varmare och nu vill man hitta ett nytt hem i norr. De vet att de inte kan flyga över det öppna havet för de orkar inte så långt utan hamnar i vattnet så de måste förstås flyga över där avståndet är som kortast, via danmarksbron, 15 mil därifrån.
Och varför duger inte närmaste bostadshus i Helsingborg? Förmodligen för att en av flugorna läst en broschyr om Kallinge och att de bör hålla ihop gruppen och sikta på en bostad där. Han kanske t o m har en specifik memorerad adress som mål? Här gäller det att alla håller med honom men uppenbarligen splittrades aldrig gruppen p g a denna bossflugas stenhårda order.
 
Nyss nämnda scenario är den enda förklaring som kan ges när det gäller klimatförändringarna. Ett tight fluggäng helt enkelt.
 
Märkligt nog nämns inte svenskarnas resor vid detta enda och enskilda tillfälle.
 
2016:
“En ny sort av köttätande fluga har dykt upp i ett bostadshus i Kallinge i Blekinge, rapporterar Kvällsposten. I fjol påträffades arten, som ibland går under namnet “kistfluga”, i tre lägenheter. I år finns den i sex.
– Det är en flugsort som vi inte gärna vill ha i Sverige. Den plågar inte bara djur utan kan även ge sig på människor och lägga sina ägg i öppna sår, vilket kan leda till infektion, säger Yngve Brodin, flug- och myggexpert på Naturhistoriska riksmuseet, till TT.
– För tillfället har vi många arter som kommer söderifrån på grund av just klimatförändringen, men det kan också vara så att de tagit sig hit med någon transport.”
 
När man säger “någon transport” säger man förstås a men inte b. Men här vågar ingen sakkunnig specificera något utan det är bättre att försöka lura i folk att klimatförändringen kan skapa biologiska underverk.
 
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/e1evXy/kottatande-fluga-harjar-i-bostadshus