Studio Ett:s debatt om SCB:s flyktingrapport ställs in, enbart SD tackade ja.

| 29 november, 2018

Läser på Nyheter idag att Studio Ett skulle ha ett debattprogram om SCB:s flyktingrapport. Partier var inbjudna men då endast SD tackat ja till debattprogrammet så ställdes det in.
Nu kan man fråga sig varför de övriga partierna tackat nej, är de inte intresserade eller är det så att SCB:s rapport skrämmer dem?
För det var inte mer än några få år sen alla partier sa att migrationen var lönsam, att vi var tvungna att ha en stor migration för att upprätthålla vårt välstånd. För att annars så skulle välfärden raseras.

Men kan det vara så att denna rapport visar motsatsen?
För på SCB:s hemsida går det att läsa detta meddelande: ”Knappt 60 procent av de som invandrade av flyktingskäl har haft förvärvsarbete som huvudsaklig inkomstkälla under stora delar av sina 15 första år i Sverige. Ungefär en tredjedel har haft sin huvudsakliga inkomst från något ekonomiskt trygghetssystem en stor del av tiden, exempelvis från arbetsmarknadspolitiska åtgärder, sjukpenning eller ekonomiskt bistånd”.

Studio Ett ansåg i alla fall ämnet att vara så relevant att de bjöd in politiker från de olika partierna, emellertid var det bara SD som var beredda att diskutera frågan under torsdagen. Det skriver riksdagsledamoten Henrik Vinge i en status på Facebook.
Han konstaterar även: ”Det var tydligen inget roligt ämne för ingen från något annat parti ville ställa upp. Det slutade med att debatten blev inställd”
Så nu undrar man vilka ämnen de övriga partierna tycker är intressanta att diskutera?
Är det kanske att försöka utestänga SD från all politisk påverkan, eller hur vi lurade våra väljare att rösta som de gjorde för att sen ändå sätta sig i knät på Löfven?

Elias Wahlberg, reporter på Studio Ett har intervjuats av Nyheter Idag, han bekräftar att Studio Ett hört av sig till flera partier med en inbjudan, emellertid inte till samtliga riksdagspartier.
Han säger: “Det var ett parti som inte svarade alls, ett parti som gärna ville men inte kunde i dag och ett parti som inte kunde ge något besked ännu.”
Wahlberg förklarar vidare: “Det stämmer visserligen, men inte att vi ringt alla partier. Det går att tolka på flera sätt, men det är sant att ingen annan var redo att ställa upp i dag av dem vi hörde av oss till.”
På en rak fråga, säger samtidigt Wahlberg att debatten mycket väl kan komma att bli av någon dag framöver, förutsatt att någon från de övriga riksdagspartierna har möjlighet att delta.

Men man undrar nu lita hur Wahlberg tänker i det sista han säger, “om riksdagspartierna har möjlighet att delta”?
Är det inte deras skyldighet att svara på detta som nu SCB rapporterat om?
För det tycker jag i alla fall det är, det är ju dessa som har ställt till med eländet vi dras med nu. Det är de som ska svara på vad ska göra åt situationen och få upp antalet arbetande i denna grupp.
Men det är väl för att de inte har några svar på denna frågan som de inte vill eller vågar diskutera rapporten.
Det är väl för att de inte vill äta upp alla sina gamla uttalanden om att migrationen var lönsam, för de enda som den varit lönsam för är de migrationsboendena som tagit och tar ut hutlösa avgifter för sina boendeplatser.

https://nyheteridag.se/debatt-i-studio-ett-om-scbs-flyktin…/
https://www.scb.se/…/de-forsta-15-aren–flyktingars-forsor…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •