Inkräktare hotade barn med pistol i Malmö, nu sitter pappan anhållen

| 8 december, 2018

En familj i Malmö kom på en inbrottstjuv i sin lägenhet i onsdagskväll när de kom hem.
Enligt en uppgiftslämnare med insyn hade inkräktaren överraskats av familjen som bor i lägenheten, och då gett sig på ett barn i familjens som är i 7-årsåldern. Inbrottstjuven en man i 45-årsåldern hade då tagit tag i barnet och stoppade in sin pistol i munnen på barnet.

Polisen uppger att en äldre släkting till barnet lyckades slita barnet ifrån inkräktaren.
Eva-Gun Westford polisens presstalesperson i Malmö säger: “Han hotade ett litet barn och när farmor som kommer och ser detta så skriker hon och rycker till sig barnet. När hon skriker till så kom lägenhetsinnehavaren farande och då blev det slagsmål mellan honom och angriparen.”

Lägenhetsinnehavaren, som också är i 45-årsåldern, ska enligt Aftonbladets uppgifter ha gått till våldsam attack mot mannen som gav sig på hans barn.
Källan säger: “Han fick tokspel och slår pistolmannen så svårt att att denne förlorade medvetandet och får svåra skador i huvudet.”
Inkräktaren greps formellt men fördes till sjukhus för vård under polisbevakning, men också lägenhetsinnehavaren som slagit inkräktaren greps.

Enligt polisen har mannen nu suttit inlåst och anhållen i polisens arrest sedan i onsdags kväll.
Eva-Gun Westford säger på fredagseftermiddagen: “Båda männen är anhållna och frihetsberövade. Vi arbetar kontinuerligt med utredningarna med tanke på att vi har tid som löper på anhållandena.”
Westford bekräftar uppgifterna om att ett barn misstänks ha hotats med pistol.
Hon säger: “De uppgifterna finns i utredningen och är något vi undersöker.”

Lägenhetsinnehavaren sitter anhållen misstänkt för grov misshandel och inkräktaren är anhållen misstänkt för grovt olaga hot, misshandel i två fall och narkotikabrott. Han misstänktes också för vapenbrott men den utredningen har lagts ner efter att hans vapen visade sig vara en kolsyrepistol, enligt polisen. Aftonbladet söker åklagaren som är förundersökningsledare. Senast klockan 12.00 i morgon måste åklagaren ta beslut om männen ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

Ja, man kan fråga sig vad man själv gjort i en sådan här situation som lägenhetsinnehavaren stod inför?
Man kan fråga sig vad poliserna som var på plats hade gjort om de stått inför samma situation?
Eller vad hade åklagaren gjort om det hade rörs sig om dennes barn?
Jag tror nog de flesta hade reagerat på samma vis som denna lägenhetsinnehavare, jag tror nog att adrenalinpåslaget hade varit så stort att nog ingen hade handlat på ett annorlunda vis.

För även om inbrottstjuven bara hade ett kolsyrevapen så är det precis lika farligt om det avlossas på så kort avstånd som i en mun.
Det är precis lika dödligt, och vilken förälder vill inte skydda sitt barn från att dödas?
Men så har vi en lag i Sverige som är så trubbig, så okänslig att du inte får skydda dina nära och kära med vilka medel som helst. Du får bara använda då mycket våld som nöden kräver.

Men det är inte du själv som bestämmer detta, utan det är poliser som kommer efter att händelsen är över, eller så kan det vara en åklagare som inte ens besökt platsen där allt utspelade sig.
Så det gäller att vara ytterst försiktig när man vill skydda någon för annars så kan det hända att du får strängare straff än den som har angripit.

https://www.aftonbladet.se/a/e1nW5g?fbclid=IwAR3ymmvk20tVaqTzMSzFQuSW7iaAxqtqMaq42-UQI5V1Bj2JPOGPvR6LKDQ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •