Sanningens ögonblick för borgerliga skribenter

| 8 december, 2018

Borgerliga memoarböcker, några glömda och gömda, partisekreterarnas elefantkyrkogård och en fotoskygg topprådgivare. Andra kammaren ger förutom boktips också ett politiskt skotips.

Skrivklådan hos f d politiker är stor. Men frågan är om den inte har varit större. Av 70- och 80-talets politiker, främst från S-sidan, finns en flod av böcker som vi uppmärksammade förra veckan. På den borgerliga kanten är skrivklådan något mindre. Främst är det partiledarna som uttrycker sig i skrift i efterhand. Men en och annan rätt kortvarig minister slår också till. Som Björn Molin, handelsminister 1981 – 82, och faktisk stark kandidat till att efterträda Ola Ullsten 1983. Och »Ingen väg tillbaka« är inte bara en Lasse Stefanz-låt utan också titeln på hans bok från 2003.

Vi bad förläggaren Bertil Ekerlid som förlagt ett otal memoarer på borgerliga kanten peka ut några favoriter och några bottennapp.

Läs mer här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •