Kvinna rånades på bil på natten till söndagen av maskerade män i Örebro

| 9 december, 2018

Det trygga och säkra Sverige visar sig än en gång inte vara så tryggt och säkert. Inte för att jag tror att den kvinna som precis parkerat sin bil i Örebro för att därefter bli rånad under pistolhot av maskerade män, nu under natten till söndagen tycker att landet blivit tryggare och säkrare.
Polisen fick in larmet vid 00.22 när en nära anhörig till kvinnan ringde polisen för hennes vägnar och uppgav att hon blivit rånats på sin bil av två maskerade gärningsmän på Hertig Karls Allé i västra Örebro.

Tommy Lindh presstalesperson vid polisen region Bergslagen säger: “Hon har precis hunnit parkera bilen när två personer med rånarluvor på sig kommer fram. De har ett pistolliknande föremål i handen och avtvingar henne bilnycklarna till bilen och försvinner i hennes bil.”
Enligt Lindh är kvinnan väldigt medtagen av händelsen.
Polisen har under natten sökt efter både bil och gärningsmän, men ännu nu på morgonen har sökandet varit resultatlöst.

Brottet rubriceras som grovt rån.
Lindh säger: “Det finns inga vittnen vad vi vet. Men vi är förstås intresserade av uppgifter om någon sett något.
Nu under söndagen ska kvinnan förhöras ytterligare medan utredningen fortgår.
Lindh säger: “Utredningen pågår och vi bedriver inre spaning bland annat utifrån de signalementsuppgifter som finns.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/kvinna-ranades-pa-bil-av-maskerade-man?fbclid=IwAR3Q93ADD7MJt-fNlt_60-9DnVhQc0jqjqVn-l2TgFfNbTxcP7X8i-_5KnE