Frågan är varför SVT upprepat kallar islamistiska terrorister för svenskar.

| 15 december, 2018

 

Det är illa nog att behöva läsa att det finns (minst?) en grupp IS-sympatisörer med kopplingar till Sverige. Frågan är varför SVT upprepat kallar islamistiska terrorister för svenskar när vi vet (med få undantag) att de inte är det? Och varför är de så benägna att smutsa ner varenda svensk genom att ställa oss sida vid sida med dessa barbarer?

Att resa till ett land för att sträva efter att med våld ta makten genom att injaga skräck i befolkningen är inte särskilt svenskt, eller hur? Att avrätta, tortera och våldta dem som inte underkastar sig IS kan väl knappats beskrivas som något tillhörande svenska normer och värderingar, eller hur? Eller är det så illa att man tänker sig att alla ska känna sig inkluderade oavsett vad?

Kan vi inte en gång för alla komma överens om att det inte handlar om svenskar utan att det handlar om islamistiska terrorister och barbarer.

https://www.svt.se/…/is-mot-forlust-i-syrien-mitt-bland-sym…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp