Klimatjesus och klimatindoktrineringen i media

| 15 december, 2018

För någon vecka sedan, strax innan expeditionsministären lagvidrigt skrev på Global Compact, började mainstream media och radio/TV invaderas av artiklar om “klimatkrisen”. Jippot har även tagit sig in i skolorna där det är uppenbart att en ny generation ska förberedas och skolas in för att utnyttjas i kommande politiska jippon. Jag kan inte se det på annat sätt än att det har skett koordinerat. Att man går all in är väldigt tydligt.

Man har även väckt liv i klimatjesus, Per Holmgren, som nu fått fritt spelrum i media. Det ligger ett starkt fokus på att promota Miljöpartiet så mycket som möjligt och då inte minst genom att presentera Per Holmgren och Alice Bah Kunke som MP:s toppkandidater till nästa års Europaparlamentsval. Per Holmgren har blixtsnabbt beretts plats i Miljöpartiet och som sagt det hela är välregisserat och väl koordinerat.

Det är ingen större nyhet att merparten av radio/TV:s personal röstar på MP vid varje val. Det är heller ingen slump att medias koordination just nu syftar till att hålla MP kvar över 4 % spärren inför ett kommande extra val men också att rekrytera en ny generation blivande miljöpartister.  

Ta Aftonbladet som exempel: “Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren på MP:s EU-lista”. Pär Holmgren: “Det är sista mandatperioden vi har på oss”. Eller SVT: “Bah Kuhnke och Holmgren toppar MP-lista”.

Expressen kommenterar: “Alice Bah Kuhnke kommer inte ställa upp som minister i en eventuell ny rödgrön regering. I stället toppar hon nu Miljöpartiets EU-lista tillsammans med meteorologen Pär Holmgren – som precis har blivit miljöpartist. “

MP går nu all in. Men flera av MP:s nuvarande EU-parlamentariker är kritiska till valet – och anser att de petas till förmån för de mer välkända profilerna. Det är inte speciellt svårt att förstå. En EU-parlamentariker tjänar ca 87 000 kr per månad. De har 45 000 i bidrag till kontorshyra, data- och telefoniutrustning mm. som inte behöver redovisas. Utöver det har de traktamente för varje dag de är på jobbet med 3 200 kr skattefritt. De får även en årlig skattefri reseersättning på högst 38 200 kronor för att täcka resor – resor som redan är betalda av staten.

Noteras bör att EU-valet sker i Maj men för att Per Holmgren och Alice Bah Kunke ska ha möjlighet att få attraktiva EU-poster med all inclusive krävs att MP klarar 4 % spärren i ett kommande extra val.

Bli nu inte förvånade över att under ett par veckors tid bli översköljda med braskande rubriker i media om hur illa det är ställt med jorden och hur farlig klimatkrisen är. Att media inte har en aning om vad man skriver torde vara uppenbart för var och en. Man vet inte ens skillnaden på klimat och väder. Någonting man delar med MP:s självutnämnda experter.

Indoktrineringen har bara börjat.

Text: Jan-Ove Malmgren
Bild: DS

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •