Lövin om SD:s minskade bistånd: ”Ett enormt svek” samt flyg, flyg, flyg, flygresor med Lövin

| 15 december, 2018

Att Sverigedemokraterna vill skära ner Sveriges biståndsbudget med elva miljarder kronor är ”ett fruktansvärt slag mot de fattigaste människorna i världen”, säger Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin till SvD.

– Det är ett enormt svek att de inte berättade detta för väljarna innan valet. Det är inte en slump att SD väljer att skära i demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet, säger hon.

SD:s biståndssatsning, som framgår av partiets budgetmotion som presenterades i torsdags, motsvarar en fjärdedel av den biståndsbudget som har föreslagits av övergångsregeringen. Enligt SD behövs pengarna i stället i vården, rättsväsendet, försvaret och äldreomsorgen.

Källa: https://www.svd.se/lovin-om-sds-slakt-av-bistandet-enormt-svek

Vem sviker vem egentligen Isabella Lövin? MP går i princip dagligen ut med att vi måste sänka CO2-halten. Lövin låg bakom flygskatten som var någon slags straffskatt för att det flögs för mycket. Det lirar dåligt med hur hon själv lever. Hur kan någon ens avlägset ha förtroende för ett parti som Miljöpartiet?

Klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin (MP) har flugit för 1,5 miljoner kronor under den senaste mandatperioden. Och trots riktlinjer från regeringskansliet om att välja de billigaste alternativen vid resor har ministern ofta valt att flyga i business class.

I regeringskansliets riktlinjer står det att ett statsråd ska resa så billigt som möjligt och att “normalt ska ekonomiklass väljas, om det inte finns särskilda skäl att välja business class”.

Vid granskning av flera av Isabella Lövins reseräkningar avslöjas bland annat att hon vid en resa till New York och FN:s högkvarter i juni 2016 reste i business class till en kostnad av 20.892 kronor. Gustav Fridolins biljett kostade “bara” 6.025 kronor.

Isabella Lövin har under de tre och ett halvt åren hon varit statsråd haft flygkostnader som är cirka en halv miljon dyrare än statsminister Stefan Löfvens flygkostnader. I snitt har Isabella Lövins biljetter kostat 15.000 kronor per resa. Resorna till New York har varit dyrast i snitt – 28.000 kronor per resa.

Isabella Lövin bekräftar att hon flyger business class.

“Vi har ju då en policy som handlar om att har man viktiga möten, behöver man vara fräsch, har man långa resor är det motiverat också av säkerhetsskäl för ministrar att man bör sitta i business class”, säger hon. Säkerhetsskäl? Att sitta några meter från apklass i samma kabin?

Lövin säger också att det inte finns något i regeringskansliets resepolicy som säger att ministrarna inte får resa i business class.

Det må så vara men det finns någonting som heter heder, samvete och sunt förnuft. Möjligen är det inga honnörsord vare sig hos Lövin eller miljöpartiet.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/lovins-skyhoga-flygnotor-valjer-business-class-over-hela-varlden/

Bild: Julian Stratenschulte/IBL

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •