SIFO:s opinionsundersökning ingen rolig läsning för C och L.

| 15 december, 2018

Sent i går eftermiddag kom SIFO med sin första opinionsundersökning efter valet, och den visar nog det inte Annie Lööf och Jan Björklund ville. För båda dessa partier de företräder har minskat, om inte säga att Centerpartiet har störtdykt i denna undersökning.
Samtidigt så får Sverigedemokraterna sitt högsta stöd i en SIFO-undersökning, så om det är glada miner hos SD så är nog det både sura och bekymrade miner hos C och L.

Det visar tydligt på att väljarna inte tror på Centerpartiet eller Liberalernas linje, väljarna uppskattar inte deras vänsterflirt med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. För även om både Lööf och Björklund säger att de inte förhandlade med V så gjorde de det i praktiken när de satt vid samma förhandlingsbord som S och Mp.
Och detta var inget som deras väljare blev nöjda med.

Nu så visades resultatet och det var inte roligt att börja en helg med för de båda partierna inte när Centerpartiet från att ha haft 9,0 procent nu är nere i 7,7 procent en minskning med 1,3 procent. Och för Liberalerna minska från 4,9 procent ned till 4,0 procent en minskning med 0,9 procent.
För de övriga partierna så var det både positivt och negativt, Socialdemokraterna fick 29,7 procent en ökning med 0,7, Vänsterpartiet fick 7,7 procent, en ökning med 0,1 procent.

Miljöpartiet 4,2 procent en ökning med 0,1 procent, Moderaterna 19,0 procent en ökning med 0,9 procent. Kristdemokraterna fick 6,6, en minskning med 0,1 procent
Sverigedemokraterna: 20,0, en ökning med 0,7 procent.
Så med dessa siffror i åtanke kan man fråga sig om inte både Annie Lööf och Jan Björklund ångrar sig att de röstade ner Kristersson för att i stället satta sig i förhandlingar med Stefan Löfven?

För om det går så långt som till ett extraval så är frågan om Liberalerna kommer att vara kvar i riksdagen, och frågan är om inte Centerpartiet blir ett litet marginalparti för lång tid framåt. Sen återstår det att se om det kommer så långt som till ett extraval om inte också Miljöpartiet kommer att försvinna från riksdagen. Speciellt nu när de har nominerat två miljöextremister till Europaparlamentet, där den ena uttrycker sig så illa att han vill avskaffa demokratin för miljöns skull.

https://www.expressen.se/nyheter/sifo-bjorklund-och-loof-straffas-av-valjarna/?fbclid=IwAR3i4iRKH-0GX00qCQ1_cYf55vtY-u2E8DYPC7rtiL_7w3hDXXs9pcKmFWA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •