Sven Otto Littorin kritiserar Löfven för SD-utspel: ”Avundsjuk”

| 15 december, 2018

Ex-ministern Sven Otto Littorin ryter till mot Löfven i att han kritiserat Jimmie Åkesson för att lämna landet för solen under regeringsbildningen.
Littorin säger: “Om han är på plats eller inte har väl ingen som helst betydelse. Med all respekt, det är ju ändå ingen som vill prata med Jimmie. Löfven är väl stressad, eller så är han bara avundsjuk.
Mattias Karlsson, gruppledare för SD i riksdagen har tidigare sagt: “Det handlar om ett löfte som han gett till sin son. Jimmie hade flest resdagar av alla partiledare och det mest intensiva turnéschemat under valrörelsen. Han hade därmed väldigt stor frånvaro från familjen och han lovade då sin son att han skulle vara med honom under hans födelsedag och att de skulle göra något tillsammans under den perioden. Han ville inte svika det löftet trots att processen med budget och annat har dragit ut på tiden.”

Men som sagts innan så har Löfven kritiserat denna resa och sagt: “Nu är det Sverige som gäller först och är man då partiledare, inte minst statsminister, om än i en övergångsregering, så är det Sveriges bästa som går först inte ens egen julledighet.”
Men den före detta arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin kallar detta bara för “dumheter”.
Han säger: “Jag fattar att han fullföljer sitt beslut att åka till Thailand med sin son. Jag förstår den prioriteringen och hade gjort likadant själv. Om han är på plats eller inte har väl ingen som helst betydelse.”
Det är dock inte bara Löfven som Littorin är är kritisk mot. Han vill nu se politikerna ta ansvar i regeringsbildningsprocessen.

Han säger: “Nu får de skärpa till sig tycker jag. Men någonstans borde Ulf Kristerssons chanser vara rätt stora nu. En regering med M och KD vore bra. De har minst motstånd så det är inte orimligt att det blir det. Och vill L och C komma med sedan får de göra det, precis som Ulf Kristersson.
Det skulle nog inte vara så dumt om fler ex-ministrar röt till om den lekskolan som de nuvarande politikerna håller på med, för jag tror deras ord biter kanske lite bättre än vad våra ord till dem gör. Det skulle vara både roligt och intressant om någon gammal sosse också röt till om Löfvens uppträdande gentemot de andra partiledarna och riksdagsmännen. För kanske då skulle den allsmäktige förstå hur illa han beter sig.

Likaså skulle det inte skadat om där var en “political whip” i varje parti som upprätthöll disciplinen bland politikerna och såg till att de inte kallade andra partier för olika obefogad skymford. Jag är övertygad om att då hade medborgarna i Sverige tagit politikerna mer på allvar och inte bara skrattat bakom deras ryggar. För att kalla ett parti för nazistiskt, fascistiskt, rasistiskt för inte samtalet framåt, det snarare tar och stoppar upp debatten. När de sen dessutom i nästa stund anammar deras politik då blir det bara skrattretande.
För vilken mer än de mest partitrogna tror på en sådan politiker, inte tror jag det är många i varje fall. Det är enbart skämmigt.

https://www.expressen.se/nyheter/lofven-kritiseras-for-sd-utspel-avundsjuk/?fbclid=IwAR3SDpt-khEgMwsAb6HG3PDGDBj1afWmx0Gn0yZGLOWXDMO_YEPOGPPokYM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •