De två skandinaviska flickorna i Marocko halshöggs – video sprids på nätet

| 20 december, 2018

En video som filmats av en av de tre eller fyra männen som dödat flickorna visar hur de har halshuggits. Helt och hållet med huvudena avskilda från kroppen. Jag rekommenderar ingen att se videon. Gör det inte. Om inte annat så för att visa de två flickorna den respekt de så väl förtjänar.

Att svensk media inte har tagit upp fallet får väl anses vara ganska givet. Det har gullats länge med islams tillbedjare och inte minst med dessa “satans mördare”, IS-krigarna. I bakhuvudet hör jag Dan Eliasson säga – tänk vilka trauman de bär på. Eller hur? De har skrattat varje gång de har halshuggit, dränkt, sparkat ut folk från tak, hängt, skjutit och gud vet vilka andra bestialiska metoder de använt sig av. Nu ska man komma i håg att islamska terrorister i grund och botten är religiösa mördare och inget annat, om man nu kan kalla islam för religion.

Jag byter fokus en stund och tar situationen i Sverige. Det får sluta gullas med återvändande IS-krigare. De har begått krigsbrott och ska straffas för detta. Att vara terrorist måste göras straffbart bara genom definitionen. Vi ska inte ha terrorister i Sverige. Vi hade nog med skjutningen av ambassadör Rolovic på Jugoslaviens ambassad 1971, med Norbert Kröcher och hans medhjälpare som tack och lov misslyckades med att kidnappa Anna-Greta Leijon 1976. Vi hade nog med den ensamma galningen som sprängde sitt bombbälte för tidigt vid korsningen av Bryggargatan och Drottninggatan 2010. Och vi hade nog av Akilov Drottninggatan 2017.

Det finns fler exempel på terrorism i Sverige. Men det får vara nog nu! Det räcker nu! Det borde har räckt med vad som hände 1971 men det tillåts hända även i nutid. Skäms politiker – om ni hade haft förmågan.

Norges och Danmarks sorg är även vår! Två unga flickor från våra grannländer, fulla av livslust har på det mest bestialiska sätt tagits bort från släkt och vänner. Det räcker nu!

Nästa gång blöjkommunisterna och tumsugarna skriker “inga rasister på våra gator” tar vi upp våra megafoner och skriker “inga islamska mördare på våra gator”. Det räcker nu!

Sverige har tillräckligt bra definitioner på terrorism för att kunna användas i fallet med återvändande IS-krigare. Den svenska säkerhetspolisen (Säpo) använder en definition av terrorism som baserar sig på ett så kallat rambeslut från EU. Enligt Säpos definition syftar terrorism till att:

— injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp

eller

— tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd eller

— destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer

Och i botten ligger islam som en våt filt över allt som har med värme, omtanke, gemenskap och respekt att göra.

Jag tar det en sista gång – det räcker nu!

Text: Jan-Ove Malmgren
Bild: Lena