Lämna inte walkover till extremister.

MÅSTELÄSNING.

För några dagar sedan delade jag en artikel från Expressen som berättade att personen bakom demonstrationen mot FN:s migrationsramverk på Mynttorget i Stockholm den 8 december i slutna forum delat politisk propaganda från Nordisk ungdom samt diverse rasideologiska inlägg.

Mitt inlägg tog verkligen fyr i gruppen och det dröjde inte mer än några timmar innan jag via PM kallades för landsförrädare, muslimkramare, sossesvin med mera. Tillsist var jag tvungen att ta bort inlägget eftersom man dels drog in en annan person som inte hade något med demonstrationen att göra och dels därför att tråden blev rent ut sagt mycket obehaglig. Uppenbart är i alla fall att jag ses som en svikare av dem med extrema åsikter. Inte mig emot, jag har verkligen inget behov av att uppskattas av dem som gillar rasbiologisk politik.

Även personen som pekades ut av Expressen hörde av sig till mig via PM och skrev:

“Vad ni Sverigevänliga borde göra är att inte dela systemmedias artiklar när det handlar om drev mot enskilda oavsett nationell rörelse. … Det finns en uppsjö med lojala svenskvänliga offentliga och icke offentliga organisationer som hade velat läsa mina ord (detta skrevs efter att jag hade tagit bort inlägget). Nu är skadan skedd och jag hoppas inte det drabbar vår sociala verksamhet till utsatta svenskar. … Jag tror det vore lämpligt med ett förklarande inlägg på något sätt. Genomgår ett litet helvete pga att jag fick ligga öppet för smutskastning en hel dag och kväll. Många kommentarer var rent förtal vilket egentligen är åtalbart. … Vi bör inom den svenskvänliga rörelsen inte hugga varandra i ryggen. Etablissemangt och globalisterna jublar åt sådant och det vill vi väl ändå inte?”

Om det stämmer att den här personen inte delar eller delat förkastliga politiska budskap är jag den första att be om ursäkt men samtidigt blir jag mycket tveksam när jag läser hennes replik:

“Kanske har jag delat något i frustration, för att provocera, för att jag stödjer det, för att jag vill visa på ett missförhållande, för att jag tyckte det var kul, för att jag kände för det, för att visa på något jag inte håller med om och exemplifiera något absurt eller kanske var det någon helt annan som gjorde det.”

Vad är det för svar? Om man inte står sida vid sida med extremister så delar man inte vidare deras politiska budskap, eller? Det finns något som kallas för personligt ansvar. För mig som tror på och vill värna både vår demokrati och vårt samhälle blir det tvärtom mycket viktigt att markera mot all form av extremism.

Dessutom drar jag öronen åt mig när man pratar om det “svenskvänliga oavsett nationell rörelse”. För mig har det all betydelse från vilket håll politiska budskap kommer. Jag vill också klargöra att jag inte ingår i någon Sverigerörelse. Mina åsikter och kritiska förhållningssätt grundar sig i mina egna överväganden och inget annat.

Och sedan motsätter jag mig att kalla media för systemmedia. Det står alla fritt att välja eller välja bort, kritisera eller hylla våra medier men att kräva att vi inte ska dela eller läsa annan media än den som kommer från den alternativa sidan är både oroväckande och olustigt. Om vi ska få tillstånd en förändring, exempelvis att den vänstervridna journalistiken upphör med att sprida desinformation så måste vi också ta den debatten. Vi löser ingenting genom att sopa sådant under mattan. Dessutom menar jag att det är viktigt att vi läser brett och inte bara håller oss till de närmast sörjande.

Vem är jag då? Jag startade upp PS-FB, PS-twitter och PS-bloggen därför att jag ville vara med i den politiska debatten samt ge dem som vill en möjlighet att ingå i en grupp där vi sansat kan prata om politik och samhällets utveckling. Jag vill ha en borgerlig högerregering och jag vill att SD ska få mer inflytande. Jag vill också att invandringen stryps rejält och att vi över tid endast tar emot kvotflyktingar.

Jag är också emot ramverket. Det finns alltför många frågetecken och risken är väldigt stor att avtalet blir tvingande på sikt. Dessutom är det förbaskat olyckligt att avtalet ens ser dagens ljus i tider då allt fler vill få ett stopp på migrationen. Det är också överhuvudtaget anmärkningsvärt att regering-Löfven inte förankrat avtalet i riksdagen eller gjort en konsekvensanalys, liksom att man inte låter folket säga sitt om ett sådant omfattande avtal. Och jag ser gärna att de som oroar sig och som på något sätt vill vara med och påverka får en möjlighet att göra det men då ser jag gärna att någon vettig aktör håller i demonstrationen.

Och jag önskar att svensk politik tänkte mer som den danska. Danska S vill att “asylansökan ska göras i danskdrivna flyktingläger, så kallade mottagscenter, i ett tredje land i Nordafrika och Mellanöstern. Danmark föreslås även att återigen börja ta emot kvotflyktingar via FN:s flyktingorgan UNHCR och skänka mer pengar till organisationen.” Alla får ansöka men asyl beviljas till dem som har störst behov. Till skillnad från i dag kan medlemsstaterna då via kvoter välja vilka man hjälper.

Jag är emot att kvinnor i Sverige täcker sig och att vi har segregerade badtider. Jag vill också att vi börjar tala klarspråk vad gäller våldtäkter, det vill säga, att öppet ta med betydelsen av kulturell identitet. Jag är emot böneutrop eftersom det handlar om att proklamera islam över ett samhälle och så vidare. Samtidigt menar jag att det är viktigt att vi inte drar alla över en och samma kam. Vi lever idag i ett mångkulturellt samhälle och det samhället måste blir tryggt för alla som ser Sverige som sitt nya hemland. Det innebär att värna vår demokrati och respektera våra fri- och rättigheter med allt vad det innebär.

Om mina ställningstaganden innebär att ni måste lämna gruppen kan jag bara konstatera att vi står väldigt långt ifrån varandra, och det bästa är då att vi skiljs åt.

För ordningens skulle delar jag in både Expressens artikel, repliken från den person det handlar om, även Nyheter idag. Om ni ska kommentera tänk på hur ni uttrycker er.

https://nyheteridag.se/lamna-inte-walk-over-till-extremist…/

https://www.ingridochmaria.se/…/insandare-till-forsvar-for…/

https://www.expressen.se/…/ulrika-hallgren-49-svenskar-ar-…/

http://www.gp.se/…/sonesson-danska-s-har-rätt-om-asylsystem…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •