Sluta gömma undan de nyanlända på Samhall

“Samhalls uppdrag är inte att vara ett bemanningsföretag. Uppdraget är att personer med funktionshinder får möjlighet att utvecklas efter deras individuella förutsättningar. Samhalls samhällsfunktion har underminerats när gruppen med svåra funktionshinder blir undanskuffade. Det finns ingen plats för dem. Samhall måste hitta tillbaka till huvuduppdraget – att ge dem med svåraste förutsättningar ett meningsfullt arbete.
Om inte ens Samhall, vars uttryckliga uppdrag är att erbjuda sysselsättning till personer med funktionsnedsättning, vill ha med dessa personer att göra – var ska de då vända sig?”

Läs i Ab här…

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Sluta gömma undan de nyanlända på Samhall

 1. Meja Larzo

  Hur vet vi att nyanlända utan funktionshinder erbjuds arbete på Samhall?
  Texten ovan står i om citatstecken, varifrån härstammar citatet?

 2. Lars Åhlin

  Jag har lite blandade känslor. 1. De som inte är anställningsbara av egen förskyllan – t ex bristande engagemang i svenskstudier – ska självklart inte få skyddad inställning. 2. Tyrvärr ligger nog grava kognitiva brister (pga t ex kusinäktenskap) bakom vissa individers svårigheter. För dessa kanske det ändå är både humanare och billigare att sätta dem i skyddat arbete än att gå kvar som srbetssökande. Att hålla nere kostnaden är viktigt – både Samhall och AF skall följas upp map på kostnad per klient.

  Långsiktigt önskar jag en lag som förbjuder kusinäktenskap. Pga risken för utvecklingsstörning hos barnen i sådana förhållanden, men också för att bryta upp klaner och tvinga fram assimilering till svenska normer.

Kommentarer är stängda.