Thomas Gür: Flosker och yada yada och sjok av innehållslösa ord.

| 20 december, 2018

Om nu processen plötsligt fick ett slutdatum den 23 januari 2019, varför kunde den inte lika gärna ha ett slutdatum den 23 december 2018 eller 23 november 2018?

Och varför skulle inte talmannen och riksdagsledamöterna, med sina skattebetalda mycket höga månadslöner, kunna arbeta fram en lösning över jul- och nyårshelgerna, precis som hundratusentals människor arbetar dessa helger för att se till att vårt lands sjukhus, infrastruktur, energiförsörjning, matleverans och många många andra funktioner upprätthålls.

Om talmannen är så mån om det politiska systemets legitimitet, hade han också tagit sig an sin uppgift med större beslutskraft.

Thomas Gür

Se intervjun här…

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Thomas Gür: Flosker och yada yada och sjok av innehållslösa ord.

 1. Lars Åhlin

  Trots att partierna i allt väsentligt finansieras av svenska staten har de inte sen minsta lojalitet till denna stat och det samhälle den skall tjäna. Vilket framgår både av ointresset att jämka sig såpass att en handlingskraftig regering kan skapas, och av de upprepade misslyckandena i samordning av myndigheter (t ex i hanteringen av utanförskapsområden) och i beredning/konsekvenshantering av förslag till ny lagstiftning (läs om brist på häktesplatser på PS några poster ovan detta).

  Risken för att vi har en övergångsregering (i reell, kanske också i formell, mening) kvar ända till 2022 (och kanske längre) är stor. För det konstigaste i alltihop är att väljarna inte tycks bry sig. Några promillen upp eller ner, men fortfarande samma styrkeläge mellan blocken och partierna. Något måste göras, men vad? Jag önskar innerligt att SD kunde bli mer offensiva (utan att förfalla till främlingsfientlighet eller ”illiberalism” -läs fortsatt lagstyre. Men tyvärr tycks det inte finnas i SD:s natur eller prestationsförmåga.

Kommentarer är stängda.