Är det dialogpolisernas flumsamtal som byter namn till “allvarssamtal” bara för att socialtjänst och föräldrar blandas in? Detta löser förstås inte heller problemen.

| 24 december, 2018

Nu har samtalsgullandet nått “förstagångsförbrytarna” (m a o de få som man nu lyckats anhålla). Hoppas de inte glömmer att ta med bullarna.
Dock skulle detta fungera om samtalen var skarpa, fördömande och förtydligade konsekvenserna men jag vet ju hur mesiga dialogpoliserna och socialtjänsten är när det gäller (vissa) kriminella.
Tyngdpunkten ligger i att “förstå” varför de begår brott, tycka synd om dem och pyssla om dem på grund av deras “utanförskap” vilket leder till att kriminella utan problem kan begå nya brott.
Och vad är en “förstagångsförbrytare”? En kriminellt verksam som man för första gången lyckats med konststycket att anhålla? Jag ogillar det uttrycket eftersom det förmodligen aldrig handlar om att de begått sitt första brott när man till slut får fast någon.
 
Och jag tror inte att “allvarssamtalen” kommer att skilja sig på en endaste punkt från dialogpolisens flumsamtal för detta handlar alltså om de som begår de grövsta brotten i samhället idag. Skjutningar och grovt våld.
Att byta namn på dessa samtal löser förstås ingenting.
Observera att ett sådant samtal kommer att “erbjudas” och den kriminella kan alltså tacka nej.
21/12:
“Allvarssamtal är en satsning från den nya majoriteten i Stockholms stad. Syftet är att fånga upp förstagångsförbrytare och erbjuda samtal med polis, föräldrar och socialtjänst. Samtalen ska erbjudas inom 48 timmar efter att brottet begåtts.
 
I videon berättar socialborgarråd Jan Jönsson (L) mer om hur staden vill arbeta för att förhindra skjutningar och annat grovt våld.”
 
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/staden-vill-infora-allvarssamtal?fbclid=IwAR0su7eSlqvT1id-y95-5J6AOLyVTGM6ZuNpQDwujNVNRbd4llNLxMNMM4s
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •