Skåne. Misstänkt mordbrand i Lund och sprängning i Malmö.

| 24 december, 2018

Bollhuset Lund rökfylldes efter misstänkt anlagd brand i judomattor

Brandkåren i Lund och Malmö larmades vid 22.50-tiden till brand på Bollhuset Trollebergsvägen i Lund. När första brandstyrkan kom fram såg man rök i hela anläggningen. Rökdykarna kunde snabbt lokalisera branden till judoklubbens loklarer i östra delen av anläggningen. Branden som rasade i gummimattor kunde släckas av rökdykare med slangledning. Men stora mängder rök och sot hade förstört judoklubbens lokal.

Andra lokaler i anläggningen hade fått varierande skador av brandrök. Brandpersonal kontrollerade tak- och väggkonstruktion i den branddrabbade delen av hallen. Vid 23.50-tiden höll brandpersonal på att försöka vädra ut de andra hallarna på brandrök. En restvärdesledare kallades till platsen för att utvärdera skadorna och snabbt initiera saneringsarbete i byggnaden. Enligt uppgift på brandplatsen skall en dörr varit olåst när brandstyrkorna anlände.

Polisen misstänker att branden är anlagd och en anmälan om mordbrand har upprättats.

 

Julafton inleddes med en ordentlig smäll på Munkhättegatan i Malmö

Strax efter 02-tiden larmade flera personer polis och räddningstjänst om en explosion utanför ett flerfamiljshus på Munkhättegatan. När polisen kom fram till platsen fann man ett mindre söndersprängt sophus vid parkeringsplatsen till hyreshusen. Polis och brandpersonal kunde snabbt konstatera att inga personer skadats vid sprängningen. Det lilla sophuset blev totalförstört men hyresfastigheten och de närstående bilarna klarade sig utan skador. I nuläget rubricerar polisen händelsen som allmänfarlig ödeläggelse alternativt skadegörelse. Av vem och varför sophuset sprängts vet polisen inte i nuläget.

Pppress

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •