Det är okunskap som är farligt!

| 25 december, 2018

Läste idag att man vill förhindra spridning av filmer med Islamisters dåd!

Detta gör mig faktiskt riktigt jävla förbannad! Men även livrädd. För i mina öron ringer orden som hördes efter andra världskriget “Men vi visste inte!”
 
Alltså jag har inte sett filmen och vill inte egentligen se den! Ja jag erkänner är troligen en rätt blödig människa. Jag vill egentligen inte se bilder på högar av ihjälgasade judar från 40 talet heller!
 
Men det hör egentligen inte hit. För kunskap är nödvändig och kunskap gör skillnaden! Hade folk myndigheter regeringar fått vetskap i ett tidigt stadium om Nazismens ondska på 40-talet. Hur mycket lidande hade då inte kunnat undvikits? Ja om så kunskap bara förkortat andra världskriget med en enda ynka månad. Hur mycket lidande och död hade då kunnat undvikits?
 
Kunskap är inte alltid trevlig. Den kan rent utav vara vidrig som kunskap om Islamisters dåd offer och ondska. Men även otrevlig kunskap är nödvändiga kunskaper. Så att mörka kunskap, försköna eller bara vara tyst om den. Ja vem tjänar på det? Alltså vill man förhindra något så måste man veta vad!
 
Alltså kunskap gör skillnaden! Kunskap är vad som kan förhindra både tillväxt som antal offer!
 
Kom ihåg det är okunskap som är farligt! Kunskap är bara makt. Som makten att förhindra..
 
Men åter igen. Låt inte orden “Men vi visste inget!” få höras. För säg mig! Varför ska mänskligheten göra samma misstag två gånger? Vem vill vara den som säger till sina barn “”Tyvärr jag visste inte””?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *