Knivman skjuten av polis vid Hallsbergs station

| 26 december, 2018

Sverige blir allt tryggare och säkrare för var dag som går, eller?
Jo, o detta fallet så kanske landet blev lite säkrare då polisen skjutit en man på Hallsbergs station efter att denne gått till attack mot polisen. Det hela hade sin upptakt då mannen vid 20.10 ringer upp polisen och säger att han tänker skada andra personer, samt att han var beväpnad med kniv.

När sen polisen kommer till stationen och konfronterar honom går han till attack med ett stickvapen mot polisen som då skjuter varningsskott. När inte detta hjälpte så sköt polisen verkanseld och träffade mannen i ena benet.
När verkanseld givits och mannen avväpnats så påbörjade polisen sjukvårdande åtgärder i väntan på ambulansens anländande.

Därefter fördes mannen till Universitetssjukhuset i Örebro med okända skador, men läget beskrivs nu på morgonen av sjukhuset som ”efter omständigheterna gott”.
Under tiden som händelsen pågick så påverkade den tågtrafiken genom ett totalstopp då både polis och gärningsman var på spårområdet. Efteråt öppnades trafiken på nytt. Mannen är satt under bevakning på sjukhuset och är misstänkt för försök till mord.

https://www.svt.se/…/skottlossning-i-hallsberg-efter-polisi…
https://www.expressen.se/…/uppgifter-polis-har-skjutit-kni…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •