Lars Vilks. 2703: Alla dessa spännande tv-program

| 26 december, 2018

Julens indignation dök upp på TV4:s bingolotto, ett väsentligt program som såväl visar nödvändigheten av spel och tävlingar som behovet av existentiell fördjupning. Detta utfördes som en burlesk version av ett avsnitt ur Bibeln. Reaktionerna blev på sina håll kraftfulla men vad jag vet har inte ärkebiskopen uttalat sig i ärendet (Expressen).

En av de medverkande, Per Andersson, menar följande:

”Vi fick ju manuset i reklampausen av TV4. Då är det ju baraatt med full kraft och energi ta sig an det, och bjuda på det. Då får manantingen tycka att det är bjussigt, eller så får man inte göra det. Men jag tycker att det var fint, att alla ställde upp och ingen var tråkmåns. Dettyckte jag var trevligt.”

Jag tycker inte det är mycket att bråka om. Med störstasannolikhet ingår inslaget i en stort upplagd serie: ”Våra religioner i bjussigt format”. Nästa avsnitt kommer till Ramadan med den spännande titeln: ”Profeten Muhammed och hans fruar när han hade köpt en bingolott.” Inslaget inleds med högläsning ur Koranen. Ursäkt ingår. Efter vad jag har hört.

Lars Vilks

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •