Bombdåd mot villa i centrala Lund inatt

| 27 december, 2018

Polis och brandkår larmades 02.17 till en explosion utanför en villafastighet i centrala Lund. När polisen kom fram såg man en söndersprängd villadörr och flertalet krossade fönster i villan. Även grannvillor på samma villagata hade fått flera fönster krossade av explosionen. Brandpersonal kontrollerade så inga personer i de drabbade villorna skadats vid explosionen och efter ca 20 minuter kunde brandpersonalen konstatera att inga personer skadats.

Polisen spärrade av runt den villa bomben riktas mot. På gatan låg förvridna metalldelar och massor av tegel. En villa som ligger snett mitt emot den sprängskadade villan fick flera fönsterrutor krossade. Under natten förhörde polisen det äldre par som bor i den sprängdrabbade villan och de närmaste grannarna i jakt på uppgifter om vilka som kan ligga bakom bombdådet.

Polisen tekniker har kallats till platsen för att undersöka platsen i jakt på eventuella bevis. I nuläget rubricerar polisen händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

http://www.pppress.se/nyhet/bombdad-mot-villa-i-centrala-lund/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •