I sin spariver har Socialdemokraterna svikit en hel grupp svaga människor.

| 27 december, 2018

Annika Strandhäll (S)

Det finns en grupp här på Facebook som samlats för att gemensamt kämpa mot Försäkringskassans minst sagt förkastliga behandling av dem som är i behov av LSS.

Den socialdemokratiska regeringen med har likt en dåre hävdat att vi har en sjukvård i världsklass samtidigt som de skickat direktiv till Försäkringskassan om att spara in på den grupp i vårt samhälle som behöver stöd allra mest. Till varje pris har man fortsatt leta efter att inte bevilja assistans. Direktiven har inte kunnat missförstås, antalet timmar ska minskas för behövande familjer och människor.

I sin spariver har Socialdemokraterna svikit en hel grupp svaga människor. Och som ett påstått humanistens land borde aldrig det här ha fått ske.

Men nu är jag arg, riktigt arg. I ovannämnda FB-grupp läser jag om familjens Roos kamp för sin son. I sju år kämpade de för att få assistans till sin sjuka son. De tvingades att i stort sett klara sig själva trots att sonens behov var stora. Det gick så långt att pappan i familjen tillsist var tvungen att sluta arbeta för att kunna ta hand om sin sjuka son.

För en tid sedan förlorade sonen kampen, han finns inte längre ibland oss. Den ilska och vanmakt jag känner nu går inte att beskriva med ord.

Mina tankar går till familjen Roos och jag hoppas att ansvariga politiker för härvan kring LSS läser detta. De borde skämmas, men kanske framför allt borde de tvingas att be om ursäkt till familjen.

Vila i frid ❤️

https://m.facebook.com/groups/174989389639399?view=permalink&id=574414836363517

Från Facebook-gruppen:

“För ett litet tag sedan fick jag besked av vår medlem Michael Roos, att sonen Hampus avlidit, efter familjens 7 åriga kamp mot Försäkringskassan med flera,

Denna sorgens dag , hoppas jag att de, bl a Annika Strandhäll som tagit denna familj i stort sett till avgrunden tar kontakt med familjen Michael Roos och ber om ursäkt för sitt vanvettiga, omänskliga förfarande !

Jag känner sorg, ilska, vanmakt och ett stort förakt för samtliga som motarbetat och lagt allt, precis allt ansvar på Familjen Michael Roos.

Att fundera på i sorgens stund och i stort sett all utebliven hjälp: Michael Roos, var tvungen att sluta sitt arbete för att vara hemma, då samhället, Välfärlsdlandet Sverige, sade Nej till assistans, helt ofattbart

Undrar om det finns kvar någon gnutta av empati, medmänsklighet hos Myndigheter?

Vem orkar vara igång dygnet runt i stort sett under 5 år och bytt En blöja Per Timma, delat 11 mediciner

Hur agerar nu Försäkringskassan? Skall Michael Roos, nu direkt tillbaka i jobb

Men främst, Skäms på Er samtliga Myndighetspersoner som gått inför att knäcka Familjen Michael Roos?”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “I sin spariver har Socialdemokraterna svikit en hel grupp svaga människor.

  1. Mirja Ranstig

    Det är fruktansvärt som hender. Jag har kämpat för mina två utvecklingsstörda söner i över 40 år. Den förvandlingen till sämre har pågått länge, måndag trodde inte det var så illa att en pappa var tvungen att säga upp sitt arbete för att ta hand om sin son. Min yngsta sonar förlorat sin handikappersättning för ett år sedan.. Jag har överklagat, ärendet ligger nu på Förvaltningsrätten. Nu lever han i stort sätt på existensminimum. Han har stora utgifter för mediciner, sjukvård och dyra glasögon p g a att ser väldigt dåligt. Även kläderna blir dyra p g a att de behöver sys om.

Kommentarer är stängda.