Avbryt vapenexport till Saudiarabien nu. Det är naivt att tro att dessa vapen inte används i kriget.

| 29 december, 2018

“På grund av mordet på Jamal Khashoggi har Danmark nyligen beslutat att stoppa sin vapen­export till Saudiarabien. Danmark vill skicka en signal om att ”gränsen är nådd”. Även Tyskland och Norge har slutat exportera vapen till Saudi­arabien. Men Sverige har inga sådana planer. Mordet på en journalist må vara illa, men sedan 2015 har både Saudi­arabien och Förenade Arab­emiraten bedrivit ett krig i Jemen. Den närmast totala avsaknad av mänskliga rättigheter i dessa länder ger oss inga skäl att tro att de idkar någon återhållsamhet i sin krigföring.

Sedan 2015 kan 85 000 barn ha dött i Jemen till följd av kriget. Mellan 2010 och 2016 har Sverige exporterat vapen till Saudiarabien och Förenade Arabemiraten till ett värde av nästan 16 miljarder kronor.”

Läs artikeln här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •