Misshandel av två unga tjejer i Strömsund väcker avsky

| 29 december, 2018

Det här oprovocerade våldet mot svenska tjejer måste alla börja ta på allvar, eller är det meningen att vi ska våldtas, trakasseras, få våra liv kringskurna, vår frihet begränsad bara därför att man hellre vill vurma för utländska män än våra rättigheter?

I Strömsund blev två unga tjejer brutalt misshandlade på annandag jul. Vansinnesdådet utfördes av två utländska män i 20-års åldern, ingen är gripen och inget signalement har gått.

Helt oprovocerat kastade sig alltså dessa två män över tjejerna. En av tjejerna som heter Sara, lyftes upp av en kraftigt byggd kille som tog sats och lyfte upp henne i luften och dammade henne i marken med all kraft han hade som följd av det slog hon i huvudet. Sara var under en kort tid medvetslös. Kastet måste alltså ha varit mycket kraftfullt.

Den andra tjejen, Madde, gick emellan för att försöka skydda sin Sara, modigt som tusan men tyvärr har tjejer inte särskilt stora chanser att värna vare sig själv eller någon annan mot två fullvuxna män. Hon blev också därför misshandlad. I sin förtvivlan skriker ut sin väns namn – Sara, Sara, men hon är medvetslös och kan därför inte svara.

Saras vän Madde försöker ställa sig upp, men det kan hon inte. Hennes knä är sönderslaget och varje gång hon försöker viker sig hennes knä och pekar åt fel håll. Hon beskriver smärtan som fruktansvärd.

När misshandeln pågått en stund och en killkompis till tjejerna gjort vad han kan för att stoppa misshandeln hoppar plötsligt de misshandlande killarna in i en bil. Madde berättar om ångesten som stiger i hennes kropp. De ligger försvarslösa på marken. Sara är medvetslös och hon själv kan inte ställa sig upp. I det ögonblicket är Madde övertygad om att killarna kommer backa över dem. Ett ögonblick fyllt med dödsångest.

Tidningen Affärsnytt har intervjuat Sara och Madde. De mår fruktansvärt dåligt. Båda tjejerna har stödbandage och är blåslagna. Det är den fysiska smärtan. Den psykiska, den som ingen ser utanpå, har lämnat djupa spår.

Varför blev då tjejerna misshandlade? Det kan ha börjat redan vid Lucia då en utländsk kille började bråka med en Sara. Han knuffades och var utan orsak väldigt otrevlig. Sara undrade varför han gav sig på henne, till svar fick hon: “Jag ska märka dig.”

Det här gör mig rosenrasande och väldigt ledsen. Det kan inte vara meningen att våldet mot kvinnor ska få fortgå. Ingen kan längre blunda inför det faktum att vår frihet i offentligheten kraftigt reducerats. Och det i ett land som slår sig för bröstet som jämlikhetens och humanitetens land.
http://affarsnyttnorr.se/misshandel-av-tva-unga-tjejer-st…/…

Bildkälla: Affärsnytt, de två unga misshandlade kvinnorna

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp