NEJ! Hijabdagen 2019 är en dag vi INTE ska visa solidaritet med muslimer.

| 29 december, 2018

Vi ska istället se till att anordna en motreaktion och visa att vi står upp för kvinnor och flickors fri- och rättigheter i det här landet. Det innebär att vi visar att vi motsätter oss och ifrågasätter argumentet om att det är ett fritt val. Vi ska också därigenom visa att vi står sida vid sida med alla kvinnor som runt om i världen kämpar för att bli av slöjan. Många av dessa kämpar har kastats i fängelse eller dödats därför att de vill leva som fria kvinnor, deras kamp ska inte vara i onödan.

Läs i Samhällsnytt här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp