HOMO SUEDICUS STYR SAMHÄLLET

| 30 december, 2018

“I Sovjet lade den totalitära ideologin en våt filt över samhällsvetenskaperna, som arbetade helt i enlighet med maktens förutfattade meningar. Sverige är i teorin pluralistiskt och vi har yttrandefrihet, men fundera på vilka akademiker som kan röra sig uppåt i systemet, vilka som får anslag och möjlighet att utvecklas och publicera sig. Att bli heltidsanställd akademiker på ett universitet innebär som regel att man tillbringar ett antal år med tillfälliga kontrakt, ett mycket effektivt sätt att rensa bort oliktänkande.”

(Faktum är att jag själv gick på en mina medan jag hade ett tillfälligt kontrakt på Högskolan i Borås. Nästan-docent Tomas Brandberg kunde inte på villkors vis lyckas få godkänt på inlämningsuppgifterna som institutionen för pedagogik hade hittat på. Samma institution hade studenter att hantera som kom in med 0,1 på högskoleprovet, undrar hur det gick …)

Läs krönikan i Samtiden här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •