GOTT NYTT!

| 31 december, 2018

Vi närmar oss slutet på 2018 som har varit ett spännande och innehållsrikt år. Jag och Henrik Lilja vill tacka er för alla gästinlägg, kommentarer och delningar som vi haft nöjet att läsa och uppleva.

Under året har en mängd stora samhällshändelser såväl som politiska händelser tagit plats som vi i ProjektSanning uppmärksammat. Här är några exempel:

Afghanamnestin var ett ämne som upptog mycket tid och plats här hos oss, inte minst därför att med den blev det så tydligt att framför allt Centerpartier och Miljöpartiet fullkomligt struntar i svenska medborgare. Socialdemokraterna fegade i vanlig ordning.

Vi var också den grupp som tillsammans med Katerina Janouchuppmärksammade otryggheten i Staffanstorp. Om detta skrev vi massor. En av våra medarbetare Patrik Norell var också på plats då Joakim Magnus Lamotte var där för att prata byborna.

Under året fick ProjektSanning också ett väldigt speciellt tillskott lilla underbara Sally, som är Patriks dotter. Hon har blivit vår lilla maskot ❤️

ProjektSanning upplevde som alla svenskar i det här landet en stor sorg då terrordådet i Stockholm var ett faktum. Det chockade oss enormt och det tog tid innan vi verkligen kunde förstå att så många människor dödades och många flera skadades. Det dådet har satt djupa spår, inte bara hos oss utan hela Sverige.

Vi har också skrivit mycket om gruppvåldtäkterna. Det har många gånger varit svårt att hålla igen, även för oss tar ilskan och vanmakten ibland över. Speciellt ett inlägg blev mycket uppmärksammat. Det delades 16 000 gånger och gillades lika många gånger. Självklart var det inget som MSM uppmärksammade. De lyfte istället upp en annan viral nyhet: En kvinna som skrivit om att hon blev grön av sin brun-utan-sol kräm. Det inlägget hade delats 5000 ggr.

När Annika Strandhäll sa att de var tvungna att dra in på LSS för att finansiera invandringen så satte nog alla i halsen. Det var ett uttalande som Strandhäll gjorde allt för att backa undan ifrån, men det var ingen som släppte det. Hon fick sina fiskar varma av i stort alla på våra sociala medier. Och det med alla rätt.

Det finns så mycket mer vi har skrivit om. Ni som följer oss vet. Vi kan bara konstatera att det har varit ett händelserikt år, både på gott och ont. Nu vill vi önska er alla ett riktigt Gott Nytt År. Och snälla, tänk på våra fyrbenta vänner – skjut inga raketer.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp