Hyllas av den inre kretsen när Annie Lööf rasar i mätningarna, bara pensionerade C-politiker vågar kritisera henne.

| 31 december, 2018

Annie Lööfs manövrerande efter valet har urholkat partiets förtroende bland väljarna, men trots detta är där få inom Centerpartiet som vill eller vågar säga något. Bara den senaste månaden så har hennes förtroende rasat men 14 procentenheter, och det har halverats sedan oktober.
Men trots allt detta så hörs inga klagomål i den innersta kretsen. De är snarare övertygade om att hon ska kunna vända läget ”så snart” regeringsfrågan är löst.

De hyllar henne som om hon var en kultfigur i en sekt, i centerns medlemstidning är det i princip ”Annie, Annie, Annie” på varje sida.
Men där är vissa gamla centerpartister som vågar och vill säga annat, som säger att personkulten kring C-ledaren inte är frisk. Att det är osunt, att partiet precis som skedde med antikärnkraftslinjen som enligt enligt vissa gamla centerpolitiker sänkte partiet för några decennier sedan.

Staffan Danielsson är en av dessa kritiker och han säger: “Förtroenderaset beror enbart på regeringsfrågan. Annie säger att hennes och partiets linje är öppen och konstruktiv. Problemet är att medierna och väljarna inte delar hennes verklighetsbild, Centerpartiet måste ta allvarligt på detta.”
Och när medierna och andra politiker gång på gång uppmärksammar Annie Lööfs ofta motstridiga utspel så kan detta inte annat än påverka förtroendet för henne och för Centerpartiet.

För vilka andra än sektmedlemmarna är villiga att stödja och hylla en person som velar från ena dagen till nästa, som ena dagen lovar att att aldrig förhandla en budget med Socialdemokraterna och säga “Jag äter hellre upp min högra sko än att bli ett stödhjul till Socialdemokraterna” för att ett tag senare säga att hon är villig att förhandla med samma parti?
För att ena dagen anklaga Löfven för att ”fria till Sverigedemokraterna” för att få deras stöd, när hon sen själv låter sig kurtiseras av samme man.

När hon efter valet först hjälper till att avsätta Löfven och säga: “Vi har landat i att inte ingå i en S-ledd regering och att inte inleda förhandlingar om en ny S-ledd regering.”
För att endast åtta dagar därefter sätta sig i förhandlingar med Löfven. Ja, jag vet att det är en kvinnas rätt att kunna ändra sig snabbt och lätt, men där måste väl ändå finnas måtta med hur mycket man kan ändra sig inom politiken.

För politikerna ska väl ändå arbeta för medborgarnas bästa och gör de inte det så borde de snabbt plockas bort från den politiska scenen och inte som det håller på att hända nu att de klamrar sig fast bara för att tillfredsställa sina egna behov av “fame and glory”.
För sådant beteende har en förmåga att bita dem själva i en snar framtid, och det kan hända att att det redan nu har börjar nafsa henne i bakhasorna, för att inom kort ta ett stort bett i hennes självaktning.

https://www.fplus.se/loof-har-starkt-stod-inom-c-…/a/0E6PEE…
https://www.expressen.se/…/annie-loof-hyllas-av-inre-krets…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •