I samtal med en aktivistjournalist!

| 31 december, 2018

Nä det är väl knappast rätt att kalla det ett samtal. Men ibland ger bara en enda mening tillräckligt med information.

Ja hoppas alla har läst om lilla Greta! Ja och hennes stordåd. Nu förstår jag faktiskt att tala illa om detta barn. Eller något annat barn! Måste vara lite som att sparka på kattungar. Man gör det bara inte! Jag vill heller inte baktala hennes miljöengagemang. Men vi måste se lite nyktert och vuxet i ämnet! Först som sist är Greta ett barn. Visserligen ett barn som utnyttjas å det grövsta. Inte bara av sina egna föräldrar. Utan större delen av Sveriges vänsterrörelse. För detta har jag bara en enda sak att säga och det är skäms skäms SKÄMS på er.

Men åter till ämnet. Hoppas ingen har missat Svenska journalistkårens “Världsnyhet”. Där lilla Greta har gjort stor succé! Ja eller bara utnyttjats på värsta tänkbara vis?

Själv har jag mest överraskats av att det inte “bara” Svenska journalister som verkar ha tappat både vett och sans! Utan till den nivå det har tagit deras vettlöshet. Rent utav falsk och helt felaktig “miljöfakta”. Har fått stå helt oemotsagda. Till den grad att de presenterats som fakta av SVT. Nu kan vi väl säga rätt mycket om majoriteten av Sveriges journalistkår och för all del SVT. Så detta utnyttjande av barn och att vissa “fakta” försvinner på vägen. Kan ses som ett Svenskt normaltillstånd! Men Sverige är Sverige och resten av fria världen. Där finns i alla fall en förhoppning att det kan fungera lite bättre.

Därför vart jag liksom lite förvånad när jag nåddes av SVT:s “Världs”-nyhet “Att lilla Greta minsann fått tala till världens ledare på klimatmötet i Katowice. Ja min första tanke var kan detta verkligen stämma? Finns det inte regler för hur barn får utnyttjas? I övrigt vad skulle världens ledare ha för nytta av att lyssna på Greta och varför?

Nu fick ändå nyheten rätt snart en vändning när bland annat Nyheter Idag och Chang Frick skrivit i ämnet.

Har ni inte läst artikeln finns det en länk här.

Jo det var en lögn. Eller delvis lögn. Kanske bara en falsk nyhet från rumsrent håll? Eller vad man nu väljer att kalla den? I alla fall delvis, för den fruktansvärda sanningen om osedvanligt utnyttjande av barn kvarstår.

Egentligen vore det mer unikt och fantastiskt om det på riktigt vore sant! Men som sagt min stilla undran över varför “Världens ledare” skulle vilja lyssna på Greta? När de ändå har tillgång till fakta forskare och vetenskap! Ja den frågan fick sitt svar! Eftersom de hade uppenbart ingen vilja att lyssna på henne! Vilket ändå får ses normalt. Just därför att ett barn är ett barn och att utnyttja barn är fel. Samt som sagt åter! De har tillgång till verklighet fakta vetenskapsmän forskare och sanning. Ja och i det perspektivet är Greta 15år bara Greta 15år.

Lite lättad över detta faktum. Så kunde jag ändå inte motstå att skriva en liten fras om Chang Fricks artikel.

den löd rätt och slätt som så.

“Hmm lite djupare filosofi så här på söndagen! Om ett träd faller i skogen men ingen hör det, gör det då något ljud? Om ett tal hålls för ledare utan ledare har det då hållits ett tal för ledare?

Grubbla på det en stund svaret är i alla fall att SVT är SVT och för dem betalar vi snart per tvång oavsett hur tvivelaktig deras journalistik är..””

Ja det var då jag fick mig ett oväntat svar! Inte från vem som helst utan från en äkta “aktivist-journalist” Jon Weman frilansaktivistjournalist och flitig skribent åt bland annat, föga förvånande Aftonbladet Arbetaren med flera.

Ja nu kan vi väl knappast kalla detta ett samtal. Mer en enkel kommentar. Ändå en kommentar som berättar väldigt mycket. Kanske inte bara om Jon Weman? Utan om hur Sveriges alla aktivistjournalister egentligen fungerar. Eller rättare sagt inte fungerar!

Repliken lyder citat “”Var FN:s generalsekreterare där så var det uppenbart minst en “världsledare”.””

Japp helt sant. Så lyder den och minst lika korkat den har till och med fått ett par gillanden!

Naturligtvis är jag förbluffad men ändå inte förvånad över att en aktivist journalist som Jon. Försvarar denna lögn och försöker till och med påstå att den är sann! Ja man får väl ändå se det som så. Att oavsett hur man vrider och vänder på det så är frasen

“”Greta Thunberg talar till världens ledare på klimatmötet i Katowice.””

Så kan man aldrig få den frasen till sanningen som var att. “Greta läste upp ett tal för António Guterres…”

Som slutsats vill jag tillägga. Att det är omöjligt att vara en aktivist och journalist på samma gång. Ja egentligen är det så. Men i Sverige där kan man inte vara journalist utan att också vara en aktivist. Eller kan och kan. Visst kan man! Men ärligt talat vi vet vad som händer sanningssägare. Domen från åsiktspolisen är hård brutal och snabb.

Ja vill även påpeka att det är faktiskt mycket fult att utnyttja barn. Detta oavsett om man är aktivistjournalist eller bara en dålig förälder? Det är även inte snällt att sparka på kattungar. Ja och kom ihåg lilla Greta är först som sist bara ett barn som utnyttjats å det grövsta tänk på det det är faktiskt inte Gretas fel. Det är faktiskt aldrig offrets fel.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •