Christian Sonesson (M), husvagnarna blir kvar, de kan int utesluta att det kan komma fler…

| 2 januari, 2019

Husvagnarna i Staffanstorp har under 1,5 år fungerat som praktiska och billiga transitboende för män i ensamhushåll. Snittiden att bo där är 3,5 månad. Varför skulle vi avveckla husvagnarna, när staten inte har avvecklat sim omdömeslösa migrationspolitik?

“Husvagnarna som Staffanstorps kommun använder som boende åt nyanlända fungerar bra, enligt kommunalråd Christian Sonesson (M).

– Tanken är att ha kvar dem. Och vi utesluter inte att det kan komma att bli fler som erbjuds boende där, säger han.

Det var i september 2017 som de första nyanlända fick flytta in i de sex husvagnar som ställts upp på en grusplan omgärdad av åkrar utanför Staffanstorps tätort.

Enligt Christian Sonesson (M) bor de som får plats i en husvagn kvar i genomsnitt 3,5 månader.
– För de allra flesta fungerar det som ett transitboende. Man kommer dit, har någonstans att landa och sen söker man eget boende någon annanstans.

Kan inte det vara ett tecken på att de inte har det bra eller inte trivs i husvagnarna?
– Det kan nog vara väldigt olika. Men vill man inte bo i husvagn så söker man sig därifrån såklart. Och jag kan inte tycka att det är något fel med det heller, det är den typen av boende som vi kan erbjuda.

Ska ni ha kvar husvagnarna?
– Tanken är att ha kvar dem. Och vi utesluter inte att det kan komma att bli fler som erbjuds boende där. Det fungerar bra och är ett sätt för oss att klara av det kommuntal som staten har sagt att vi ska ta emot.

– Samtidigt är det ju långt från alla som erbjuds att bo i husvagn, utan det är ensamma vuxna män, säger Christian Sonesson.”

https://www.sydsvenskan.se/2019-01-02/christian-sonesson-m-husvagnarna-i-staffanstorp-blir-kvar?redirected=1

Husvagnarna i Staffanstorp har under 1,5 år fungerat som praktiska och billiga transitboende för män i ensamhushåll….

Slået op af Christian SonessonOnsdag den 2. januar 2019

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •