Mamma med baby besköts med raket: “Det är så jävla respektlöst”

| 2 januari, 2019

Sverige blir allt tryggare och säkrare eller?
Detta är en låst artikel så jag refererar från artikeln.
Flera personer har hört av sig till tidningen efter att ha upplevt obehag av ungdomars vårdslösa hantering med raketer och smällare. En kvinna i 30-årsåldern fick en raket skjuten på sig när hon skulle ta in sin åtta veckor gamla bebis i huset där hon bor i Strängnäs.
En timme innan räddningstjänsten fick det första larmet om fyrverkeriattacken i Resecentrum utsattes en småbarnsmamma för en obehaglig situation i centrum.
Kvinnan som vill vara anonym säger: “På söndagseftermiddagen var jag ute och gick med min nyfödda son, som har varit väldigt orolig efter alla smällare som skjutits av de senaste dagarna. I lördags var det någon som sköt raketer mot porten där vi bor och det resulterade i en sömnlös natt då han blev väldigt uppskakad.”

Hon säger sig känna igen flera av ungdomarna som härjat runt i centrala Strängnäs de senaste dagarna och vet att flera av dem som skjuter av smällare är minderåriga.
Hon fortsätter med att säga: “Vi bor väldigt centralt och när vi närmade oss porten såg jag ett gäng ungdomar som höll på att förbereda något. Precis när jag var på väg in i trapphuset small det till ovanför huvudet på mig från en raket. Jag blev så jävla rädd att jag pissade på mig.”
Därefter beskriver kvinnan att hon blev urförbannad, lämnade barnvagnen, sprang i fatt killarna och skällde ut dem.
Hon säger: “Det är så jävla respektlöst mot andra människor att hålla på sådär. De här ungdomarna verkar inte vara rädda för någon eller ha förmågan att känna empati gentemot andra.”
Hon berättar att hon ringde både 112 och 114 14 flera gånger och att händelsen är polisanmäld.

Hon säger vidare: “Polisen har varit jättebra. De har ringt tillbaka två gånger och varit väldigt stöttande.
Strengnäs Tidning frågar då: “Hur mår du och din bebis efter smällen?”
Hon säger: “Vi kom inte till fysisk skada. Jag är okej, men det känns olustigt. Min son mår bra, men han är klart oroligare än innan det hände. Han är alltid glad annars. De sista dagarna har han varit lite ängslig.”
Hon tror att det här beteende med ungdomar som skjuter raketer och kastar smällare kan slå tillbaka på ett förödande sätt.
Hon säger till sist: “De verkar inte fatta konsekvenserna av vad de gör. En del människor som utsätts för det här har kanske inte samma tålamod som jag har och jag skulle inte bli förvånad om någon reagerar med att ta saken i egna händer.”

Som sagt var herr Betnér, hur är det med tryggheten och säkerheten i Sverige?
Är landet så tryggt och säkert som du påstod för något år sen eller var det kanske bara så att du ljög för dem som såg på din Youtubesändning?
För inte kan du väl påstå att landet varit tryggt med rekordmånga dödsskjutningar, med rekordmånga sprängningar och andra våldsdåd?
Och nu till sist hur många raket och smällarattacker mot civila, ambulans och brandkårspersonal plus alla attacker på polis med just nyårsraketer och andra liknande bomber.
Är det detta du och dina gelikar kallar för säkert och tryggt så är frågan vad du menar är osäkert och otryggt?
Nä, jag har ett förslag till dig och dina kompisar, gå ut utanför era trygghetszoner och känn hur det känns att leva som civilperson utan några trygghetsskapande element mellan er och verkligheten. För när nu upplevt det då kan ni få tala om ifall ni kände er trygga och säkra.

https://www.ekuriren.se/…/mamma-med-baby-beskots-med-raket…/
https://www.ekuriren.se/…/resecentrum-stangde-efter-fyrver…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •