Sverigedemokraterna inför bokslut över mångkultur i Bromölla

| 2 januari, 2019

Sverigedemokraterna har nu tagit över makten i Bromölla och deras budget har antagits. Ett av de första besluten som de bestämde om är att ett så kallat mångkulturbokslut ska införas, det handlar om att kommunen ska få en överblickbar bild över vad migrationensmottagningens kostnader och konsekvenser är för kommunen. Mångkulturbokslut är ett begrepp som tidigare saknats i svensk ekonomisk politik, och den som söker på ordet och försöker hitta en allmänt vedertagen förklaring hittar ingen sådan.

Eric Berntsson kommunstyrelseordförande i Bromölla säger: “Lika väl som man räknar på äldreomsorg och skolan och andra förvaltningar i kommunen så vill vi veta vad det kostar också.”
Detta är något som inte faller i god jord hos den avgående socialdemokratiska kommunalrådet Jenny Önnevik som kommenterar det med: “Det är inget som jag förespråkar och jag vet inte heller vad man tänker använda det till.”

Det är dock inget som förvånar mig att Socialdemokraterna inte vill veta den kostnaden, för deras skötebarn får kosta hur mycket som helst medan äldreomsorgen den är något de inte har problem med att kontrollera och spara in på för det berör till mestadels av svenska medborgare som betalt skatt hela sina liv.
Man frågar sig vart socialdemokratin lägger sina resurser och varför de lägger dem där de gör det?

Vidare menar Eric Berntsson att de förändringar som SD vill genomföra kommer ta tid och säger: “Vi kommer att skynda långsamt. Bromölla har ju varit styrt av socialdemokrater sedan det blev allmän rösträtt så det kommer att ta tid att göra stora förändringar. Vi får se det på fyra, åtta och tolv år till att börja med.”
Och det styrande läget är inte helt lätt heller i Bromölla då där är två jämstora block.

Det ena består av Centern, Liberalerna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, det andra består av Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Men för att endera block skulle få makten var de tvungna att få stöd av det lokala partiet Alternativet.
Deras gruppledare Stig Gerdin säger: “Vi hade lovat våra väljare att vi skulle se till att det blev ett regimskifte i Bromölla. Att det sedan råkade bli Sverigedemokraterna… Så blev det ju, men vi hade gjort samma sak om det varit Centern eller Kristdemokraterna eller någon annan.”

Vidare säger han att: “Vi lovar inget stöd i alla frågor till SD. Vi tittar på sakfrågorna. Nu är det ju upp till dem att bevisa att de klarar av att driva kommunen.”
Så det är och kommer inte vara lätt för Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna att få igenom den politik som kommunen säkert behöver ha då Alternativet i praktiken kan hoppa och stödja Socialdemokraterna likväl som att stödja den styrande koalitionen i Bromölla kommun.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…
https://www.expressen.se/…/sd-infor-bokslut-over-mangkult…/…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •