Apropå detta eviga och politiskt korrekta förnekande av svensk kultur

| 4 januari, 2019

Det var ett förbannat tjat om att det inte finns svensk kultur. Vet inte dessa förnekare vad begreppet kulturhistoria betyder? Alla länder har en kulturhistoria och de flesta av sveriges olika muséer har som uppgift att vårda den. Allt från vikingatida blot, Gustav Wasas skidtur och häxprocesserna till hälsingegårdar, Ingmar Nordströms Saxparty och dalahästar ÄR svensk kulturhistoria. Kulturen förändras i samtliga länder på jordklotet men finns ALLTID och det som råkar vara nuvarande kultur och nuvarande traditioner är just dagens kultur och dagens traditioner. M a o det som gäller. Allt från midsommarstång, påskägg, en kvinnlig lucia, julskinka, Kalle Anka och rödvita tomtar a’ la Coca Cola till toplesssolande, Gekåsvansinnet, korpfotboll, svenska akademins dumheter och att klättra in i rumpan på bocken i Gävle som ofta brinner är likt förbaskat svensk kultur, nu idag.
 
De som förnekar och hatar svensk kultur och svenska traditioner kan aldrig vara en del av den och inte heller de som vill kontrollera flickor och kvinnor och införa andra kulturers lagsystem och regelverk kan kallas svensk kultur, p g a att det skär sig totalt med befintlig kultur.
Ett lands kultur utvecklas och förändras långsamt vilket är både sunt och fullt naturligt men när nya kulturer brutalt bryter mot denna långsamma process handlar det inte om nya kulturer utan om ett intrång på befintlig kultur. Skillnaden mellan en sund kulturförändring och ett våldsamt kulturintrång är mycket stor.
Eftersom Sverige successivt gett kvinnor rösträtt, frihet och rätten att bestämma över sina egna liv kan ett gigantiskt steg bakåt aldrig bli en “ny svensk kultur”.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •