Linus på Södermalms-polisen: Så om du är en av de som säger, ”polisen släpper dem ju bara”. Hör av dig till närmaste politiker och ställ fråga ”varför” dit istället.

Om och om och om igen
Polisen släpper ju bara ut dom… En fras vi hör till leda ibland. Jag tänkte därför nämna en av flera personer för att lyfta problematiken vi står inför.I veckan satt en överförfriskad man på en busshållplats. När polispatrull passerar ser de hur två personer känner igenom mannens fickor. När personerna ser polisen springer de från platsen. Patrullen springer efter och med hjälp av hund grips de misstänkta.

En av dessa personer är känd under 13 identiteter styrkta med dna runt om i Europa. Han är född mellan 1997-2002 beroende på vilken identitet han uppgett. Alltså pendlar han mellan omyndig och myndig beroende på vad han står inför. Han förkommer i våra register med bland annat 18 grova stölder, 1 anstiftan till mord, 2 rån, 2 grova misshandlar, 1 våld mot tjänsteman och en hel del fler brott i samma kategorier. Totalt över 50 för oss kända brott under de senaste åren. Hur stort hans mörkertal är lämnar vi därhän.

Det här är alltså en person som vi griper om och om och om igen. Väldigt många av oss poliser på Södermalm har gripit mannen och vet vem han är till namn och utseende. Ändå fortsätter vi träffa honom där ute. Vill vi släppa ut honom? Självklart inte. Men verktygen i samhällets låda räcker inte riktigt till. Givetvis fortsätter vi, om och om och om igen, tills vi förhoppningsvis når resultat.

Jag klipper ett citat från vår rikspolischef Anders Thornberg från en intervju i somras: ”Vi har inte fått rätt förutsättningar. Det måste man ge oss. Annars kommer det inte att bli bra.”

Så om du är en av de som säger, ”polisen släpper dem ju bara”. Hör av dig till närmaste politiker och ställ fråga ”varför” dit istället.

//Linus

 

Om och om och om igenPolisen släpper ju bara ut dom… En fras vi hör till leda ibland. Jag tänkte därför nämna en av…

Slået op af Polisen SödermalmTirsdag den 8. januar 2019

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •