Principen att SD inte ska få någon möjlighet att påverka verkar vara det absolut viktigaste av allt.

| 9 januari, 2019

Så kloka ord från PS “egen” SD-politiker Björn Karlsson:

När man läser att de ska ha en klausul mot SD så tror man det är ifrån någon skräckroman från det forna Östblocket eller någon liknande diktatur.

Att politiska partier 2019 en befattar sig med en sådan tanke är mer än skrämmande. Dessa partier som samtidigt slår sig för bröstet om allas lika värde. Det är inte bara ett allvarligt hyckleri utan känns nära olagligheter. Man ska inte i någon form av klausuler kunna skriva sig fria ifrån valda partier gjorda i demokratiska val. Att man hittar samarbeten efter ett val är en helt annan sak.

Men det farliga är ju att man med en friskrivningsklausul helt struntar i vad svenska folket sagt i ett val. Dvs oavsett valresultat vill man skriva sig fria från svenska folkets röstande. Tänk om SD hade fått 40% eller 45%, ska övriga då få genom en klausul helt kunna strunta i SD med det folkets röster?

Det här lutar mer och mer till en diktaturstat där vissa ser sig förmer än andra, som med det helt utelämnar folkets viljor. Att några barn tjatar och bråkar tills dom får som dom vill kan man förstå. Men att politiska företrädare uppträder snarlikt är helt ofattbart. Man kommer inte ge sig som småbarnen, utan man ska få som man vill. Dom andra får inte vara med. Det struntar man helt enkelt i.

Dessa politiker har helt glömt bort varför de engagerade sig, vem/vilka man företräder. Makten, makten framför allt annat. Vanliga människors vardag är inte så viktig, utan bara man får som man vill. Vi vanliga människor verkar inte betyda speciellt mycket.

Principen att SD inte ska få någon möjlighet att påverka verkar vara det absolut viktigaste av allt.
Sen vad som händer varje dag i vårt land eller internationellt har man helt prioriterat bort.

”Förr höll sig makthavare med hovnarrar. Det behöver inte våra dagars makthavare längre”
( Wolfgang Eschker)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •