Avvärjer Centerpartiet politikerföraktet eller spår de på det istället med sitt svek mot sina väljare?

| 12 januari, 2019

Denna f+-artikel börjar med en överskrift som låter så här “Nu vill de avvärja hotet om politikerföraktet.”
Men frågan är om de avvärjer hotet om politikerförakt eller de spär på det?
Jag skulle nog vilja säga att föraktet gentemot Centerpartiet och Annie Lööf har stigit som en nyårsraket nu idag och om Centerpartiet i sin helhet godtar detta i morgon så kommer föraktet gentemot Centern att explodera.
Likaså kommer föraktet mot Jan Björklund och Liberalerna att också att explodera på söndag om de röstar för denna oheliga allians med Socialdemokraterna. Sen så kommer nog många gamla sossar förakta Stefan Löfven och Socialdemokraterna för att han och de gått med på att sänka skatterna med 30 miljoner på tre år, för att de gått med om att luckra upp LAS och att tillåta att friskolorna får gå med vinst.

Så riskerna eller kanske chanserna att inte denna regeringskoalition blir så långvarig är nog stor, för så fort som nya opinionssiffror visar att dessa partier störtdyker så kommer de nog att försöka lösa upp regeringssamarbetet och det innan partierna försvinner totalt nationellt.
Att sen en politisk kommentator som Lena Mellin försöker att få det till att partierna med detta försökt stoppa politikerföraktet som gror är rena nonsens. Det kommer snarare att växa sig så stort gentemot dessa partier att de önskade att de aldrig suttit i riksdagen, att de aldrig blivit politiker.
Men vi får nu först se vad som Centerpartiets partistyrelse säger i morgon och sen får vi se vad Liberalernas partistyrelse säger på söndag, för det är dock de som har sista ordet i denna fråga.

https://www.fplus.se/analyser-nu-vill-de-avvarja-hotet-om-politikerforaktet/a/BJab6w?fbclid=IwAR0WVHf-X8jLg95BatyR-e03sxR7uS4a5gx44OJMunEc0wUrRo2uDu1BvwQ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •