Lars Vilks. 2713: Packat och klart

| 12 januari, 2019

På den tiden det begav sig erinrar man sig filmen ”Hacke Hackspett kommer tillbaka”. Den film som rullas nu skall naturligtvis vara ”Löfven kommer tillbaka”. Det är inte riktigt sant eftersom han egentligen aldrig var borta. Det nya regeringsförslaget bär på en komplicerad estetik där samtliga partier (utom SD) får bära på ett oundvikligt missnöje. Socialdemokraterna fick ge upp sina käpphästar, Centern och Liberalerna fick svika alliansen.Vänsterpartiet tvingas välja mellan pest och kolera. Moderaterna och KD är djupt besvikna. Småputtrigt.

Den goda nyheten är att det förblir gratis entré till de statliga museerna.

Men det finns också andra goda nyheter. Äntligen har man funnit lösningen på allt tal om islamistisk terrorism. Någon sådan finns inte utifrån en vetenskaplig grund. Det är Johan Lundberg som kan förmedla detta glada budskap där han konsulterat Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism (CEMFOR):

”I samma presentation påpekas det vidare att ’feministiskaanalyser’ har visat att ’talet om terrorism’ från islamistiskt håll saknar ’rationelloch vetenskaplig grund’. I stället framgår det av ’forskningen’ att uppmärksammandet av islamistiska terrordåd ’är impregnerat av maskulin revanschlystnad, kollektiv moralpanik och okritiska antaganden’. Att det rapporteras om jihadism beror tydligen på ren dumhet i kombination med obefogad rädsla.”

Doku.nu

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Lars Vilks. 2713: Packat och klart

 1. Gudrun Ekstrand

  Slutsatserna beror då på hur man definierar “rationell och vetenskaplig grund”. Begreppet “Israelitisk Terrorism” blir då också förklarat som icke-existerande på grund av den vetenskapliga grundens saknad. Som vetenskapligt skolad skulle jag gärna vilja ha en förklaring på hur man definierar “vetenskaplig grund”.
  Hur definieras dessutom “ren dumhet i kombination med obefogad rädsla”?

Kommentarer är stängda.