Nu hoppar väl Gudrun Schyman jämfota av glädje.

| 12 januari, 2019

Nyheter Idag skriver:

“Kvinnomarsch-arrangören Linda Sarsour har fått hård kritik för sina kopplingar till Louis Farrakhan och Nation of Islam. Nu slår hon tillbaka mot kritiken och menar att islam är en feministisk rörelse.”

Islam en feministisk rörelse? Det här visar hur förbannat galet allt blivit, och jag kan lova er att dem som slåss för att vi ska se valet att bära slöja som ett fritt val, nu kommer hitta ny energi. Jag kan inget annat än tänka på alla stackars flickor och kvinnor som lever i förtryck och som med livet som insats kämpar för att slippa bära slöja. De sanna feministerna det vill säga. Hoppas deras kamp inte faller glömska.

Vår värld har sannerligen blivit en konstig plats. De sanna kämparna har sällan samma möjligheter att synas och får sällan samma stöd, medan extremister ges både utrymme och plats.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp