Ann Heberlein: Migrationsverkets kristendomstest är en aktivistisk bluff

| 19 januari, 2019

Dagens måsteläsning!

Diverse kristna rasar nu i sociala medier över ett kristendomstest som påstås användas av Migrationsverket för att avgöra om en person är kristen eller inte. Präster, pastorer, docenter och professorer uppger upprört att de minsann inte klarar testet – enligt uppgift ska man svara rätt på 60 procent för att bedömas som kristen – trots att de studerat teologi på universitetet, skrivit teologiska doktorsavhandlingar och arbetat som präster och pastorer i decennier. Jag klarade inte heller testet, trots att jag är teologie doktor och har undervisat universitetsstudenter i bland annat systematisk teologi.

Det är bara det att testet är en bluff. Kristendomstestet är ett verk av en aktivistisk pastor från Uppsala, Micael Grenholm. Migrationsverket menar att pastor Grenholms test är direkt missvisande och förnekaratt de har dylika test för konvertiter. Migrationsverkets dementi tar dock inte udden av indignationen. Prästerna, pastorerna, ja till och med en biskop fortsätter att rasa trots denna icke helt oväsentliga information.

Läs vidare här…

Ann Heberlein

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •