Två knivhot – från samma brukare

| 19 januari, 2019

Följande är nedkortat från artikel i illröda NSD – Norrländska Socialdemokraten.

En påverkad brukare har knivhotat personal på samma gruppboende i Boden två gånger. Inom loppet av två veckor. Trots förstärkt säkerhet.

Arbetsmiljöverket har fått in två tillbudsanmälningar som rör samma kommunala gruppboende i Boden. Båda anmälningarna till Arbetsmiljöverket är gjorda av enhetschefen Anna Isaksson. Vid första knivhotet har brukaren först kommit in i personalrummet med en kniv och hotat att använda en kniv och hugga personalen om hen inte fick sin medicin.

Personalen låste in sig i  personalrummet. Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket var brukaren vid detta tillfälle påverkad av någon substans och uppfattades väldigt utåtagerande och hotfull.

Knappt två veckor senare inträffar ytterligare ett knivhot igen med samma brukare inblandad. Enligt anmälan till arbetsmiljöverket så har brukaren denna gång hotat en personal med en kniv mot halsen för att återigen komma åt sina inlåsta mediciner.

Det finns uppgift om att personal är rädda att gå på jobbet?

– Vi har vidtagit alla säkerhetsåtgärder som är möjligt, säger Ann-Sofie Nilsson, verksamhetschef för boende och stöd.

Hur kan det då hända igen?

– Jag kan inte kommentera enskilda ärenden.

Brukaren bor ännu kvar?

– Ja, hen bor kvar på boendet, säger verksamhetschefen Ann-Sofie Nilsson.

Enligt Anette Krig, förundersökningsledare vid polisen är polisanmälningarna inkomna och ärendet redan färdigutrett vad gäller de båda knivhoten och överlämnat till åklagare för vidare handläggning.

Snälla, med socker på toppen, vad är skillnaden mellan brukare och missbrukare? Och vad är det för mening med att använda hen? Är det farligt att nämna vilket kön det handlar om? Kan det vara så att de boende till 99% är män och att man skulle kunna lista ut att det rörde sig om ett asylboende? Med större tydlighet lämnar man inte mycket över till spekulation och det är väl egentligen det man vill – slippa alltså. 

I värsta fall handlar det återigen om politisk korrekthet när den är som sämst.

Text: Jan-Ove Malmgren

Källa (bakom betalvägg):  https://www.nsd.se/nyheter/tva-knivhot-fran-samma-brukare-nm5009715.aspx

Bild: Lena Leffler

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Två knivhot – från samma brukare

  1. Magnus Ström

    Så det var inte bloggen som använde hen? Tack för det.

Kommentarer är stängda.