Masoud Kamali lämnar sin tjänst på Mittuniversitetet

Tack Masoud Kamali för att du slutar. Det är verkligen helt rätt beslut. Du förstår säkert nu att det inte går att hota sina kollegor med krigstortyr och/eller mord. Jo visst du nekar till detta, men vi är få som tror på vad du säger. Och när du påstår att kritiska antirasistiska röster rensas bort överallt är du bara löjlig. Det du ser ske nu är ett uppvaknande. De kloka rösterna börjar äntligen vinna mark, så att personer som du med förvrängd bild av vad rasism är får allt mindre betydelse.

Och till er som kämpat på plats på Mittuniversitetet vill jag också säga tack! Tack för att ni inte gav upp! Nu hoppas jag verkligen er forskning om rasism med mera hamnar rätt. Kamali var verkligen inte rätt person på plats.

Läs i Aftonbladet här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp