Barnarbete i Sverige

Igår såg jag en reklamfilm från något elbolag. Huvudpersonen och berättarrösten var en ung flicka, någonstans mellan 11-13 år. I filmen förklarade hon myndigt vikten av att välja rätt för klimatets skull. För en sådan ung flicka var hennes resonemang sådant man förväntar av vuxna.

Hur kommer det sig att barn nu plötsligt ses som en kunskapsbank i klimatfrågor? Handlar det om en vuxenvärld som inte längre vill ta ansvar? Eller tror vuxna att det är barn som ska lära oss om klimatet?

Malena Ernman och hennes dotter Greta Thunberg är dem som startat den här infalitiseringen av en politisk fråga. Ernmans ingång är förståelig. Hon är inte särskilt “het” som sångerska och har därför nu sadlat om och gjort sig en karriär som aktivist för asylsökande. Genom att exploatera sin dotter också inom klimatfrågor.

Det är så förbannat märkligt att Marlena Ernman så hänsynslöst utnyttjar sin egen dotter. Ett barn som dessutom har en neuropsykiatrisk diagnos.

Sedan har vi vänstern som fördummar sig själva genom att hylla Greta som en slags klimatguru. Genom Greta kan de sprida lögnen om jordens undergång utan att hamna i hetluften själva. Oavsett är det fel, att använda sig av Greta för att opinionsbilda. Vad är nästa steg? Att barn ska användas i andra opionsdrivande frågor: Abort, barnäktenskap, våldtäkt av barn, män av utländsk härkomst som våldtar? Eller kanske man kommer samla ihop barn för att de ska demonstrera och protestera mot en högerpolitik?

Det hela är fullkomligt bisarrt. Jan Björklund har också utnyttjat sina barn i debatten. Det var ju för deras skull Sverigedemokraterna måste hållas borta från regeringsmakten. Det finns ingen rim och reson i det, bara högst personliga känslor och ställningstaganden.

Jag misstänker starkt att barnkampanjer är här för att stanna. Och att jag gör det beror på att den vänstervridna vuxenvärlden inte förstår bättre. De tror att bara för att de använder sig av barn så kommer inte deras politiska frågor ifrågasättas. Vad de fullkomligt skiter i är att det är barnen som får ta smällen. Det är därför Marlena Ernman och elbolaget skjuter barn framför sig.

Barn i opinionsbildande är vänsterns nya och uppdaterade sköld som syftar till att få tyst på kritiker och samtidigt få dem att ses som mobbare när de ifrågasätter det barnet säger. Vidrigt är vad det är men än mer speglar det svensk politik. Numer sitter den inte bara sandlådan och gräver, den har fastnat där

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Barnarbete i Sverige

 1. Maria

  Tänker på HBTQ-frågor & barn som identifierar sìg som andra könet, kommer ut när de är 10 eller uppträder som drag queen. De blir talespersoner & genom dem får föräldrarna uppmärksamhet.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *