Tino Sanandaji: C anser alltså att flyktingar som finansieras av bidrag är självförsörjande!

Nordmaling är liten C-styrd norrlandskommun som hyllas av Centerns f.d kommunikationschef för att löst integrationen:

”På fyra år har Nordmaling tagit emot 193 flyktingar. Av 96 vuxna är alla idag självförsörjande. – De sista två åren hade vi inte klarat bemanningen utan våra nyanlända, säger Katarina Fransson, enhetschef på Strandholmens äldreboende”

I övriga Sverige finns ingen kommun där ens alla svenskar är självförsörjande, men Nordmaling har på bara fyra år lyckats göra alla vuxna flyktingar självförsörjande. Hur har C åstakommit denna mirakel? Svaret är enkelt: de ljuger väljarna i ansiktet!

Enligt SCB:s senast tillgängliga siffror förvärvsarbetade 27.6% av flyktinginvandrare i Nordmaling, långt under rikssnittet, medan 52% var i program med aktivitetsstöd. Kommunen planerar 20 extratjänster i år, har en svag ekonomi och kostnader för arbetsmarknadsprogram.

Artikeln innehåller denna fantastiska mening som borde ramas in: ”Övriga 30 var självförsörjande via 25 bidragsfinansierade extratjänster samt fem nystartsjobb”.

C anser alltså att flyktingar som finansieras av bidrag är självförsörjande! Det är intressant givet Annie Lööfs prat om att ta emot miljoner ”självförsörjande” invandrare.

Det vore dock orättvist att säga att det inte finns någon skillnad mellan fejkliberalerna och deras vänsterallierade. Socialdemokratisk omfördelningspolitik försörjer flyktingar med skattepengar medan Centerns omfördelningspolitik försörjer flyktingar med skattepengar med mer oärlig retorik.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH 0735 29 63 35

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5 tankar på “Tino Sanandaji: C anser alltså att flyktingar som finansieras av bidrag är självförsörjande!

 1. Py Eriksson

  Har någon mer än jag själv hört talas om att när en människa börjar att missbruka narkotika så “stannar” utvecklingen vid den åldern? De fastnar . Det verkar som om politiker lider av samma sorts fenomen, de verkar tro att människor fortfarande har SVT som enda informationskälla och därför köper vilken dynga som helst!

 2. Stig Delbert

  Den en gång, ledaren för Centerpartiet, Gunnar Hedlund, sa vid ett tillfälle: Vi i Centerpartier har velat och kommer alltid att vela. Det verkar som om det fortfarande är ett ledord i Centerpartiet!

 3. Christer Jönsson

  Tino. Jag beundrar dig för din rakryggade hållning mot allt ljug som kommer från våra politiker, inkl. att nyanlända är självförsörjande och “går med vinst”. Dessutom skrev du en av de viktigaste böckerna på länge, Massutmaning, där sista kapitlet är en “shopping list” för hur vi i bör hantera just integrationen.

 4. Jan

  Problemet är att lögner bekommer inte politruker som Ola Spännar. Blir man påkommen att ljuga så blockar man bara. Och stigmatiserar sanningsbäraren. I deras värld trumfar en politiskt korrekt lögn alltid sanningen. Lustigt nog drar de sig heller inte för att kalla andra faktaresistenta. Centerpartiet är en samling skojare. Inget annat. Förr i tiden företrädde de åtminstone en yrkeskår. Då hade de att politiskt berättigande.

 5. Mats J C Wiman

  Detta C-bedrägeri kan läggas till alla andra som skapats av chefsbedragaren Fru Lööf efter 9 september, allt för att behaga globalisterna

Kommentarer är stängda.