Tino Sanandaji: Kan ni tänka er, SVT råkade skära bort NRKs information om koppling mellan brott och invandrarbakgrund…

| 10 februari, 2019

Norge är mindre våldsdrabbad än Sverige, men tack och lov delar storebror generöst med sig och exporterar lite socioekonomiska faktorer så vårt bakåtsträvande grannland också kan berikas av öppenheten.

I söndags knivhöggs tre män i Oslo, och polisen söker gärningsmän med utländsk bakgrund. Norsk statstelevision: ”Den ene mistenkte skal være en svensktalende tynn mann på 25-30 år, cirka 165 cm høy, med nordafrikansk utseende, ifølge Grøttum. Han skal ha vært ikledd en sort lue og sort jakke. Ifølge politiet kan denne mannen også ha blitt påført kuttskader. Den andre er en mann av samme etnisitet, cirka 185 cm høy, iført mørk jakke”

Samma nyhet efter SVT:s filtrering: ”Polisen i Oslo jagar en svensktalande man efter att en 30-årig man hittats med knivskador i magen…Enligt NRK söker polisen två misstänkta gärningsmän. En av männen som jagas beskrivs som svensktalande”

Kan ni tänka er, SVT råkade skära bort NRKs information om koppling mellan brott och invandrarbakgrund, vi får bara veta att en talar svenska, som Nils, Emil eller Kalle!

I Norge varns ofta för ”Svenske tilstander”, en term som inte bara hänvisar till kriminalitet och utanförskap i sig utan även det förljugna debattklimat som i grunden orsakat problemen.

Det viktiga är att blint tro allt svenska journalister säger och misstro journalister i alla andra länder, ni vill väl inte vara auktoritära fascister som ifrågasätter svensk statstelevision och citerar norsk statstelevision?

Tino Sanandaji

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •