Runar Sögaard: EU – Europas nya sekt.

| 11 februari, 2019

Du kan lura alla människor ibland. Du kan till och med lura vissa människor hela tiden.
Men du kan inte lura alla människor hela tiden!

Riksdagsvalet har äntligen fått sin konsekvens. Om dock en bisarr sådan.
Stefan Löven har som första regeringschef i Europa lyckats bli bortröstad av svenska folket i vallokalerna, sparkad som statsminister i riksdagen veckan efter valet och ändå genom sofistikerad kartellverksamhet, lyckats krypa tillbaka in i det Sagerska huset.
Genom absurda överenskommelser med Liberalerna och Centern, samt ett hemligt avtal med Jonas Sjöstedt som förmodligen inte tål dagsljus, har han åter igen lyckats dribbla bort det konservativa blocket. Detta är i sig självt beundransvärt.

Läxan som den föra detta Alliansen nu borde ha lärt sig, är att det inte räcker med ryggradslösa, ynkryggade och fega ställningstaganden mot 1, 6 miljoner väljare för att undvika att bli tagen med byxorna nere.
En hel nation har beskådat deras ynkliga och oärliga spel.

Det är ett monumentalt misslyckande som Kristersson, Bush Thor, Björklund och Lööf har uppvisat. Deras sätt att slarva bort regeringsmakten och möjligheten att leda Sverige i en ny riktning, är ett historiskt magplask som saknar motstycke.
Löfven har spelat ett synnerligen smart och fult politiskt spel. Absolut.
Men alliansledarna har med all önskvärd tydlighet visat på att deras krokben på varandra bottnar i och orsakades av en överdos av politisk naivitet.
Det finns inget värre än aktiv dumhet!

Men så går det när hat, fientlighet, bitterhet och fördomar får ligga till grund för politiska beslut och strategiska val. ”Sent ska syndaren vakna” lyder ett ordspråk inom frikyrkan.
Så under tiden vi inväntar kommande regeringskriser och att ledarna i den havererade alliansen ska vakna, så finns det nu ett nytt val vi måste ta ställning till och rösta om.

Söndagen den 26 maj är det ett nytt val till EU parlamentet.
Vilka svenskar vill vi skicka dit?

Detta EU, vars ledare ständigt drar sig längre och längre in i politikens mörka katakomber där ljuset aldrig tillåts tändas.
Där ligger politiska sanningssägare begravda och där finns rädslan för att korruptionen och maktfullkomligheten ska upptäckas och ifrågasättas.
I dessa mörka rum exponeras deras ohederliga skådespeleri och ligger som en våt och unken filt över deras utstuderade makthunger.

Vad som från en början verkade vara en välmenande humanistisk ide som skulle öka samförståndet och samarbetet runt om i Europa, har utvecklats till att bli ett omättligt monster, vars enda syfte är att utforma och lagstadga ökad kontroll över Europas länder och deras invånare.

I dagsläget finns en majoritet i Riksdagen för ett fortsatt medlemskap i EU.
Det finns lite olika förhållningssätt till denna djupt odemokratiska union.

# Regeringen, KD, Moderaterna, Miljöpartiet och Centern sitter i praktiken tysta i båten och sväljer det mesta av alla direktiv och lagar som kommer från Bryssel med hull och hår.
# Liberalerna vill att EU ska få ännu större makt över Sverige och vår politik. Inklusive en särskild EU-skatt.
# SD vill att svenska folket ska bestämma över vilka lagar och regler som ska gälla i Sverige och att en ny folkomröstning ska äga rum.
# Vänstern vill verka mot EU:s federalism och vrida EU mot vänster

Det otäcka med EU 2019 är att det är ett något fullständigt annorlunda än det EU som vi tog ställning till och röstade ”ja” till 1994.
EU grundades i Maastricht 1993 och är idag världens mest överstatliga samarbete.
28 länder beslutade sig på ett outgrundligt sätt att de skulle låta en handfull i personer i Bryssel styra och bestämma över sig. Vad som beskrevs och propagerades för varje lands befolkning var en solskenshistoria om hur gemenskap, samförstånd och solidaritet skulle binda Europas länder samman till en ända stor lycklig familj.

Vad man INTE berättade var att det i denna stora härliga familj fanns en mängd maktsjuka farbröder och episka mytomaner med korrupta och enormt tvivelaktiga agendor.
Detta har man under 23 år lyckats sminka bort med en orms listighet.

Men när brittiska folket den 23 juni 2016 chockade Bryssel och röstade för att lämna EU:s fantastiska familj, kunde inte ormarna längre maskera sitt förakt mot vanliga människors vilja. Deras lömskhet och vrede blev plötsligt pinsamt uppenbar.
Nu skulle det som Europas vanliga och vänliga folk trodde skulle bli en smidig skilsmässa visa sig bli något helt annat.

EU:s ormyngel formligen exploderade i en orgie av hot, hutlösa krav och förnedrande villkor mot örikets Brexit.
Bryssel, med Donald Tusk och Jean-Claude Juncker i spetsen visade med all önskvärd tydlighet att vad som i bästa fall var en familj 1994, nu har utvecklats till en otäck sekt. En mycket otäck sekt!

En sekt vars mål är att hjärntvätta en hel kontinent.
En sekt vars politiska evangelium är totalitärt, elitistisk och extremistiskt.
En sekt där människorna med alla medel ska kontrolleras.
En sekt där oliktänkande mobbas till tystnad och bestraffas.
Om en sektmedlem mot förmodan försöker lämna, ja då bryter hela helvete lös (fråga bara Theresa May).
Sektledarna hotar (med medias hjälp) att om någon lämnar, ja då kommer det att gå åt helvete för vederbörande. Ekonomisk kollaps, utanförskap och kaos kommer då att inträffa.

Den Nepotism och det överförmynderi som idag genomsyrar EU är försiktigt uttryckt skrämmande.
Det oskuldsfulla lammet visade sig vara en orm vars gift är direkt dödande.
När ormen i Bryssel hugger, så kommer direkt en förlamande effekt som sakta men säkert är ämnad att döda.
Något serum eller motgift har ingen ännu hittat så det säkraste är att sakta men säkert försöka backa och distansera sig bort från ormens räckvidd.
Detta är inte gjort i en handvändning, men är givetvis möjligt.

Och ända sättet är att rösta in vakna personer med ryggrad och mod som kan stå upp för sitt folks önskningar och vilja.
Frågan svenska folket måste ställa sig är denna;

Vill vi tillhöra denna politiska sekt och fortsätta låta oss bli hjärntvättade?

Valet är vårt.
Det måste fattas den 26 maj.
Vi måste själva avgöra bestämmelserätten i vårt land eller om vi ska fortsätta låta sekten i Bryssel indoktrinera oss och styra över våra liv.

Runar Sögaard

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Runar Sögaard: EU – Europas nya sekt.

 1. Dan Söderström

  Var inte rädd för fiender-i värsta fall kan de döda dig. Var inte rädd för vänner-i värsta fall kan de förråda dig. Var rädd för de likgiltiga: de dödar inte och förråder inte, men med hjälp av deras tigande likgiltighet existerar förräderiet och mördandet på jorden. (Robert Eberhard)

 2. Dan

  Var inte rädd för fiender-i värsta fall kan de döda dig. Var inte rädd för vänner-i värsta fall kan de förråda dig. Var rädd för de likgiltiga: de dödar inte och förråder inte, men med hjälp av deras tigande likgiltighet existerar förräderiet och mördandet på jorden. (Robert Eberhard)

Kommentarer är stängda.