Tino Sanandaji: De unga KDU-kvinnorna har fått smeknamnet ”konservatism i klack”

| 11 februari, 2019

Holy smokes! Har sällan sett effektivare politiskt reklam än denna profil av nya KDU ”Konservatism och klackar när mini-Ebbor gör entré”.

Tydligen har Ebba Bush Thor haft ett hemligt vapenprogram i kulturkriget och låtit klonat fler superkvinnor, den ena mer imponerande än den andra.

”De är tydliga, rappa och modiga. Det gör att många tjejer som inte gillar beskrivningen av att vara offer vågar ta för sig. Evin Badrniya har på kort tid byggt en stor plattform på Twitter och utsetts till ”en av Sveriges vassaste konservativa pennor”…

De unga KDU-kvinnorna har fått smeknamnet ”konservatism i klack”, bland annat i en ledartext i Smålandsposten. Det började med ett skämt om en artikel där klackskor beskrevs som ett uttryck för patriarkatet, enligt Nike Örbrink. – Vi tyckte det var roligt att spinna vidare på och skämtade på Twitter: ”Idag ska jag bära de högsta klackarna jag har”. Man kan visst ha klackskor och vara för jämställdhet, säger hon.”

KD bytter image från Ned Flanders/Livets Ord till coola tjejer ur The Crown/Sex and the City. Läs så ser ni vad jag menar, om detta skickas till alla i Sverige kommer KD fördubblas bland män och tredubblas bland kvinnor. Vem lockar mer, bittra bakåtsträvande män eller självsäkra kvinnor med ett positiv budskap? Satirist P. J. O’Rourkes ”The babe theory of political movements” har citerats om revolutionära rörelser i Ukraina, Lebanon och Iran:

“It’s not that looks matter per se. It’s just that beautiful women are always on the cutting edge of social trends. Remember how many beautiful women were in the anti-war movement twenty years ago? In the yoga classes fifteen years ago? At the discos ten years ago? On Wall Street five years ago? Where the beautiful women are is where the country is headed…Look for the babes, and that’s where the social action is, that’s where the success will be”

Tino Sanandaji

Läs i Expressen…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •